Jurge Adrian

Misionar – Coordonator Craiova

Familie:

Sunt casatorit cu Dana din 2009, iar impreuna avem doi copii minunati, un baiat si o fata, pe Haily si Klaus-Emanuel.

Ma numesc Adrian Jurge, m-am nascut in orasul Targu Mures, unde am copilarit pana la varsta de 19 ani, cand am hotarat sa merg in Oradea pentru a studia Teologie-Educatie Crestina la Colegiul Biblic Est European.

Viziunea misionara si dorinta de a-L sluji pe Dumnezeu, slujind nevoilor oamenilor, a fost sadita in mine la trei ani dupa ce am constientizat nevoia mea de Isus si de a trai sub conducerea Lui iubitoare. De atunci si pana in prezent, nu am incetat sa-mi cultiv aceasta viziune si de a ma echipa spiritual, intelectual si relational pentru a deveni acel liderul slujitor dedicat cresterii altora si cladirii relatilor bazate pe valori biblice.

Descrierea localitati

Orasul Craiova este unul dintre cele mai mari orase din Sudul Romaniei, cu o populatie de peste 300.000 de locuitori. Statistic vorbind, Craiova este printre cele mai religioase orase, dar conceptia despre lume si viata cea mai dominanta este postmodernismul-pluralist, in care fiecare isi are adevarul lui propriu cu privire la ce e bine si rau, care e scopul vietii, cine e Dumnezeu,etc.
Fiind un centru universitar, numarul studentilor romani si international creste in fiecare an, in prezent existand aproximativ 30.000 de studenti.
Orice persoana ce doreste sa petreaca cateva zile in Craiova remarca prezenta a doua extreme: lipsa de educatie si saracia, somptuozitatea si educatie academica elevata. Ceea ce lipseste cel mai mult este o validare a eternului, a prezentei lui Dumnezeu in mijlocului materialismului acut din Craiova.

Despre lucrare

Descriere lucrare:

Lucrarea generatioare de grupe ucenicizatoare a inceput in luna Octombrie 2015. Tinta initiala a slujirii au fost studentii romani. Cu trecerea timpului, am ajuns in contexte si circumstante unice prin care am avut oportunitatea sa cunosc si sa slujesc categorii diferite de oameni din Craiova. Am inceput sa imi fac acces printre studentii internationali (in principal musulmani), familii locale devastate de alegerile gresite facute in viata, liceeni cu o dorinta acuta dupa cunoastere si dezvoltare, persoane ce doresc sa ma implic in programele lor educationale in penitenciar, nevoia unui dialog deschis si colaborare intre crestini, indiferent de traditia din care fac parte (ortodoxa, evanghelica).

Viziune

Sa-L slujesc pe Dumnezeu, slujind nevoile oamenilor, in timp ce generez o miscare de grupe de ucenicie printre ei.

Misiune

CE? Sa-i slujesc si sa arat compasiune oamenilor, in timp ce ii abordez cu relevanta adevarului lui Dumnezeu, DE CE? Pentru ca ei sa inteleaga, sa raspunda lui Dumnezeu si sa fie inspirati sa traiasca o viata cu Dumnezeu si sa aiba ceva important de spus. CUM? Implinind nevoile lor spirituale, relationale si personale prin activitati si proiecte relevante, biblice cum ar fi: Programe educationale si de dezvoltare personala, studii bibilice, cluburi de dialog si interactiune, schimb de experienta, sondaje de opinie, seri de film.

Strategie

Utilizand Oameni (echipe pe termen scurt, misionari), Proiecte (evanghelistice, apologetice, relationale, sociale) si Parteneri (biserici, organizatii misionare) ce au valori crestine Biblice

Oportunitati de implicare

Craiova este un oras cu foarte multe oportunitati de implicare. Prezenta tinerilor adulti este covarsitoare, ceea ce reclama urgent proclamarea evangheliei in mod eficient, practic si apologetic.

  • Rugaciunea de mijlocire pentru ca Dumnezeu sa divulga lucrarea diavolului din domeniile publice si personale pentru a avea acces cu evanghelia este o oportunitate de slujire eficienta
  • Programele educationale in penitenciar sau pentru liceeni
  • Lucrarea de evanghelizare si apologetica intre musulmani
  • Lansari de carte, prelegeri, seri de dialog deschis pe teme relevante la Universitate sau Biblioteca Judeteana cu oportunitatea de a raspunde la intrebarile oamenilor
  • Ucenicizare unu la unu sau in grup
  • Relatiile se pot cladi foarte usor cu oamenii, iar inceperea conversatiilor spirituale pot decurge foarte natural

Proiecte

AFECT Pro-Dialog, Pro-Cultură

AFECT Pro-Dialog, Pro-Cultură este platforma prin care ne relaționăm la generația de tineri și îi abordăm pe diferite teme despre valorile absolute, probleme contemporane în ce privește identitatea, viața, scepticism, Dumnezeu și relevanta lui Isus Cristos în lume, prin programe educaționale, apologetice, recreaționale, sociale și culturale..

Ne adresăm atât tinerilor români cât și internaționali cu scopul ca ei să fie încurajați să vadă lumea dintr-o perspectivă biblică unde Isus Cristos este centrul vieții.

AFECT Dialogue Club

Este un proiect în cadrul AFECT Pro-Dialog. Pro-Cultură ce oferă tinerilor oportunitatea de a se relaționa unii la alții, la alți creștini, să exploreze și să discute diferite teme din domeniul filosofiei, știință, teologie, etică, istorie, cultură pentru ca prin acestea să vadă amprenta lui Dumnezeu în istorie. Ne întâlnim în biblioteca județeană, case și cămine studențești.

Ne adresăm și studenților musulmani prin care legăm relații și avem dialog cordial despre Creștinism și Islam pentru ca ei să învețe despre Isus și care este mesajul central al Bibliei pentru ca ei să ajungă să-L experimenteze pe Isus, viața veșnică.

Folosim cursul Alpha și Al Massira ca unelte de evanghelizare.

AFECT Life Exchange

Acest proiect oferă tinerilor din Craiova oportunitatea de a experimenta momente unice în diferite orașe și cultură din Transilvania (pe viitor în Ungaria, Grecia, Turcia) pentru un schimb de experiență împreună cu o biserică locală și tineri creștini din acea biserică. Sunt peste 100 de orașe minunate unde liceeni și studenții din Craiova nu au avut ocazia să călătorească, mai ales să cunoască și să clădească relații cu alți creștini în contextul activităților distractive, interactive, culturale și dezvoltare personală. Dar scopul ultim este ca viața lor să fie pentru totdeauna influențată de valorile și spiritul care conduce viața acelor tineri, toate acestea în câteva zile petrecute împreună.

AFECT Inspiring Arts

Acest proiect începe anul viitor în Craiova și țintește generația Z de tineri. Este un proiect estival.

Proiecte

AFECT Life Exchange

Fii alături de noi

Rugaciunea, sprijinul si incurajarile voastre ne ajuta sa mergem mai departe !

Contact

Tel. 004 077 164 1451
Email : adrian.jurge@gmail.com

Share This