Alex Tudoroiu aprilie 2021

Apr 22, 2021Alex Tudoroiu, Din slujire

?

Am inceput anul 2021 recunoscator ca Dumnezeu ne-a purtat in 2020, dar si increzator ca El vrea sa ne poarte in continuare. Glorie Lui!

Planificari, intalniri, analize, decizii, framantari, munca, lupte, bucurii, dezamagiri, regrete, pocainta, dar si speranta…asa as descrie primele 3 luni ale anului. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca imi pastreaza dorinta de a creste in relatie cu El si cu cei din jur, dar si pentru dorinta de a duce vestea buna in randul tinerilor, lucrare la care ma simt chemat.

In lucrarea bisericii cu tinerii, Catalist, am reluat intalnirile de Sambata. Nevoia de distantare sociala, cat si speranta ca noi tineri din oras sa se alature acestui program, ne-a facut sa mutam locatia de la Casa Alba la Cladirea Bisericii.

Pentru planificarea acestui program, cat si a altor activitati, in fiecare Marti dimineata am bucuria si responsabilitatea sa ma intalnesc cu Paul si Tavi. De multe ori, orele zboara ca niste minute. Deciziile care trebuie luate, aplicarea ideilor pentru a fi cat mai relevanti in lucrare, rugaciunile ca El sa ne intareasca in slabiciunile noastre si sa ne schimbe, toate acestea sunt munci nevazute, dar consumatoare de energie si timp. Rugati-va ca relatiile dintre noi, ca echipa, sa se intareasca si sa creasca!

La programele de sambata, in ultimele luni, am abordat teme si subiecte din viata cotidiana a unui tanar:

Cum să mă distrez la un film fara sa pacatuiesc?
Cum sa ma implic in viata virtuala si totusi sa traiesc bine viata reala?
Cum sa fii un prieten real printre atatia prieteni virtuali?
Exista viata dupa moarte?
Sunt si am eu un prieten adevarat?
Trebuie sa imi pese de familia mea?

Dupa un timp de socializare, avem un timp de inchinare prin cantece, de care eu sunt responsabil. Urmeaza un joc ce are legatura cu tema, ne impartim in 3 grupe in functie de varsta si abordam tema propusa din punct de vedere biblic, dupa ce tinerii si-au spus parerea lor. Rugati-va ca tinerii, auzind ce are Dumnzeu de spus despre aceste subiecte din viata lor, ei sa doreasca sa asculte mai mult de Dumnezeu decat de ce ii invata lumea.

Asa cum am spus, dorinta mea este ca si alti tineri sa se alature programelor create special pentru ei, in care ei Il pot cunoaste pe Dumnezeu. In aceasta directie am invitat tineri din oras la activitati sportive: ping pong, fotbal. Am ramas uimit de afirmatie unui tanar: „Niciodata nu am intrat in biserica asta pentru ca imi era teama ca o sa cada pe mine”. Dupa ce am terminat ping pong-ul, l-am intrebat : „A cazut biserica pe tine?”. Raspunsul a fost evident Nu si l-am invitat la biserica, dar lucrul acesta mi-a amintit cate prejudecati inca au oamenii din orasul nostru si doar Dumnezeu poate sa ii elibereze si sa ii atraga la El. Deci sa ne rugam pentru ca aceste prejudecati sa fie date la o parte, iar noi ca biserica sa avem o marturie curata si buna!

In fiecare Joi, impreuna cu tinerii membrii din biserica locala, Ana, Alex, Sara, dar si ceilalti tineri care si-au exprimat dorinta de a fi botezati: Lidia, Stefan, Naomi, ne intalnim si studiem cartea Disciplinele spirituale. Citirea Scripturii, Meditatia, Evanghelizarea, Rugaciunea, Inchinarea, acestea sunt disciplinele prin care am trecut pana acum si este provocator pentru ei, de aceea sa ii sustinem in rugaciune ca Dumnezeu sa le dea puterea de a le aplica si bucuria de a culege roadele in viata lor!

In ce priveste Departamentul de Închinare, de care sunt responsabil, vreau sa spun ca alaturi de echipa pe care Dumnezeu a format-o (Naomi, Dana, Iuliana Fieraru, Lidia, Mihai), slujesc cu bucurie in cadrul programelor bisericii de duminica. In ultimele luni am invatat cantece noi, iar marturiile pe care diferite persoane mi le aduc, dovedesc ca acestea sunt incurajatoare si ziditoare.

De la inceputul anului, am avut 2 programe de binecuvantare a copilasilor pe care Dumnezeu i-a adus in familia Bisericii si de asemenea am pregatit cantece speciale pentru acest evenimente. Tot prin cantece, am slujit in cadrul evenimentului lunar pentru copii, Dumnezeu in inima de copil si doresc sa folosesc acest dar cat mai des spre incurajarea sufletelor si marturisirea dragostei lui Dumnezeu.

Dumnezeu m-a binecuvantat ca sa fiu o binecuvantare, astfel ca am cumparat, am pregatit si am distribuit peste 20 de plase cu alimente, atat pentru unele familii ale tinerilor care vin la Catalist, cat si a altor familii nevoiase.

Anul acesta, Ancuta-sotia mea, doreste sa foloseasca concediul de crestere al Adei, ca o ocazie de a sluji mai mult alaturi de mine in lucrarea cu tinerii, dar si in alte lucrari pe care i le pune Dumnezeu pe inima. Rugati-va sa fim protejati ca familie, sa crestem in comunicare si in lucrul in echipa, sa crestem in partasia din familia noastra si incurajandu-ne unul pe celalalt sa lucram cu harnicie pentru Imparatia Lui.

In lunile acestea, ea, alaturi de alte surori din biserica, a organizat evenimentele evanghelistice pentru copiii din oras, a initiat partasie cu surorile mai in varsta, a coordonat organizarea evenimentului evanghelistic de femei, cu ocazia zilei de 8 Martie, a condus grupul de studiu biblic de Miercuri seara, impreuna cu Naomi si 2 preadolescente. Rolul meu in toate acestea a fost sa o sustin, sa o ajut si sa am grija de fetele noastre cat timp ea era plecata.

Cât despre mine, eu şi familia mea Îi vom sluji Domnului! Iosua 24:15

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Articole Recente

Alex Tudoroiu ian 2021

Alex Tudoroiu ian 2021

Ma bucur sa slujesc un Dumnezeu atat de minunat care doreste ca fiecare sa beneficieze de mantuirea Lui! Ma bucur ca m-a chemat in slujirea Lui si ca El a pus in mine dorinta pentru tineri, sa ii vad ca vin la Hristos! Dumnezeu a crescut in mine o pasiune pentru...

Activitati vara 2020

Activitati vara 2020

A trecut si vara 2020, cu provocarile si greutatile ei, dar si cu ocaziile ei de a ne apropia mai mult de Dumnezeu si de a-L sluji. Trei activitati as vrea sa enumar care au fost planuite si organizate saptamanal in lucrarea Catalist, lucrare cu tinerii, in care sunt...