Alex Tudoroiu dec 2021

Jan 21, 2022Alex Tudoroiu, Din slujire

?

Ma bucur sa fiu parte la lucrarea lui Dumnezeu din Draganesti-Olt, desi recunosc ca a fost un an greu avand in vedere pandemia dar si teama, ingrijorarile, necunoscutele venite odata cu ea. Pana aici Dumnezeu a fost cu noi!

Dupa o vara aglomerata in care am organizat si am fost parte la mai multe tabere, a inceput sezonul de scoala si odata cu el am inceput intalnirile de tineri, Catalyst, in fiecare sambata. Sunt multumitor si totodata foarte bucuros de faptul ca Dumnezeu continua sa lucreze in dreptul tinerilor! Rugaciunea mea este ca EL sa aduca noi tineri la ascultarea Cuvantului, sa-i atinga cu Evanghelia si sa-i mantuiasca. Pe langa rugaciune sunt constient ca trebuie sa si fac ceva, si anume, sa ies pe strada in mod intentionat si regulat, sa cladesc relatii cu tinerii din oras, iar prin diferite forme sa ii aduc in contextul nostru, unde impreuna cu alti tineri care sunt membrii, sa auda Evanghelia.

Intalniri de tineri lunare

Am participat la intalnirile lunare care sunt organizate in judetul nostru de bisericile baptiste din anumite locatii. Tineri din Draganesti-Olt, crestini si necrestini, au avut parte la aceste intalniri de subiecte de discutii bune, de marturii, de predicarea Evanghliei, dar si de partasie, gustare si timp de jocuri.

Centrul de tineri

Prin harul lui Dumnezeu, inainte de a incepe sezonul nou de intalniri Catalyst (Septembrie), ne-am dorit sa facem anumite schimbari la centrul de tineri, avand in vedere ca erau probleme cu inundatiilein sezon de ploaie. Am reusit sa rezolvam problema si sa renovam sala unde avem intalnirile, bucataria sa fie accesibila, iar pe viitor dorim sa terminam sala de fitness si terenul de sport din curtea din spate. Va rog sa va rugati pentru aceste nevoi!

Grup celula

Anul acesta, alaturi de Tavi, conducem grupul celula alcatuit din tinerii membrii ai bisericii. Avem discutii bune si profunde, tinerii pun multe intrebari, ne bucuram de partasie si inchinare. Ma rog ca Dumnezeu sa lucreze in vietile noastre si El sa isi faca lucrarea in fiecare, sa crestem tot mai mult si sa ne apropiem de El.

1 Decembrie

Impreuna cu echipa de la Catalyst, am organizat un eveniment pentru tinerii din oras si din zona, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, cu tema”Granitele Libertatii”. M-am bucurat sa vad ca biserica a simtit cu aceasta lucrare, astfel ca au fost multi membrii implicati in organizarea acestui eveniment: Mihai a adus cuvantul, surorile au pregatit sarmale si prajituri, s-au prezentat jocuri, lucru manual, timp de inchinare si astfel aproximativ 40 de tineri au participat la acest timp. 8 adolescenti noi din oras au venit la acest eveniment, iar in urma acestuia, 5 dintre ei au inceput sa vina la programul Catalyst.

Dans tematic de Craciun

Este al 3 -lea an de cand incurajam si ajutam tinerii, dupa munca si repetitii, sa aduca in fata bisericii un dans tematic de Craciun, mesajul fiind dragostea lui Dumnezeu, nasterea si sacrificiul Sau pentru lume. Anul acesta am fost si eu parte din acest moment, fiind personajul negativ.

Am cerut permisiunea autoritatilor locale sa prezentam acest dans in centrul orasului. A fost o experienta noua pentru noi toti, oamenii se opreau, filmau sau intrebau ce se intampla, iar la sfarsit chiar au spus “Cat de frumos a fost!”.

Colinde

In biserica locala sunt responsabil pe Departamentul de Inchinare si slujesc in acest fel cu bucurie. Ajutat de Mihai Ileana si alti membrii care slujesc constant sau periodic la sunet, proiectie, instrumente, voce, pregatim timpul de inchinare la programele bisericii din fiecare duminica.

Inca din luna Octombrie am inceput sa ma ocup de colinde, sa le caut, sa le editez, sa le invat si dupa ce am format un grup de 12 persoane (tineri si adulti), am inceput sa repetam colinde pentru programele bisericii. Fata de anul trecut, mi-am dorit sa putem sa mergem din nou sa colindam la familii din oras. Chiar daca am avut dubii, pentru ca nu stiam cum sa procedam in conditiile de pandemie, Dumnezeu a raspuns frumos la rugaciuni si in cele 2 seri de colinde, am ajuns la familii noi la care nu am fost niciodata in acesti ani de cand Biserica Speranta colinda in orasul Draganesti-Olt. Am vazut lacrimi in ochii gazdelor, am primit cuvinte de apreciere si o mare bucurie a fost ca am putut cunoaste familiile adolescentilor care au inceput sa vina in ultima luna la programul de tineri! Am fost recunoscator sa lucrez cu o echipa asa minunata din biserica locala!

Revelion

Impreuna cu echipa Catalyst, am muncit la organizarea revelionului pentru tineri si desi a fost obositor pentru ca a venit imediat dupa sezonul de Craciun, am reusit sa pregatim totul la timp. Ceva special la organizarea acestui eveniment a fost costumarea tinerilor in personaje biblice si de asemenea faptul ca 3 din tinerii bisericii (Ana Zidaru, Alex Bou si Sara Serban) au fost responsabili de organizarea jocurilor, iar eu am fost participant, dupa ani de zile in care doar am organizat. Ma rog ca Dumnzeu sa ridice si sa mobilizeze tot mai mult tinerii bisericii noastre si sa formeze din ei slujitori si lideri.

Sfarsitul de an totdeauna imi aduce emotii pentru ca ma face sa ma gandesc la anul care a trecut, sa imi analizez viata, sa imi pun tinte noi si sa imi doresc sa realizez mai multe. Pentru anul 2022 o dorinta care ramane cu aceeasi intensitate este ca alti tineri din oras sa auda Evanghelia, sa vina la programele Catalyst, dar si la biserica, sa fie mantuiti si astfel sa se ridice o noua generatie de tineri care sa fie ai lui Dumnezeu.

Asa ca, draga biserica Speranta, fii alaturi de mine in rugaciune, ca El sa lucreze in mine sa ma schimbe si prin mine pe altii, imi doresc sa fiu harnic, creativ, motivat in a crea oportunitati pentru a atinge cu Evanghelia tinerii din orasul nostru.

Distribuie

Articole Recente

Alex Tudoroiu iunie 2022

Alex Tudoroiu iunie 2022

Vreau în primul rand sa-mi exprim recunostiinta pentru ca iau parte la slujirile Bisercii Speranta, în lucrarea cu tinerii, în inchinare și în departamentul de misiune. Sunt binecuvântat și încurajat sa va știu împreună cu mine lucrători pentru Împărăția Lui! În...

Alex Tudoroiu aprilie 2021

Alex Tudoroiu aprilie 2021

Am inceput anul 2021 recunoscator ca Dumnezeu ne-a purtat in 2020, dar si increzator ca El vrea sa ne poarte in continuare. Glorie Lui! Planificari, intalniri, analize, decizii, framantari, munca, lupte, bucurii, dezamagiri, regrete, pocainta, dar si speranta…asa as...

Alex Tudoroiu ian 2021

Alex Tudoroiu ian 2021

Ma bucur sa slujesc un Dumnezeu atat de minunat care doreste ca fiecare sa beneficieze de mantuirea Lui! Ma bucur ca m-a chemat in slujirea Lui si ca El a pus in mine dorinta pentru tineri, sa ii vad ca vin la Hristos! Dumnezeu a crescut in mine o pasiune pentru...

Activitati vara 2020

Activitati vara 2020

A trecut si vara 2020, cu provocarile si greutatile ei, dar si cu ocaziile ei de a ne apropia mai mult de Dumnezeu si de a-L sluji. Trei activitati as vrea sa enumar care au fost planuite si organizate saptamanal in lucrarea Catalist, lucrare cu tinerii, in care sunt...