fbpx

Am zis Da!

May 13, 2022Costea Raul, Din slujire

Am zis Da!…celor 300 de refugiați cărora trebuia să le oferim cazare și mâncare pe toată perioada războiului. 

Cam așa suna cererea telefonică în jurul orei 4 după masa în data de 3 Mai. Mi-am făcut calculele în ce privește resursele umane și finanțele care sunt necesare. Să ai grijă de așa mulți oameni trebuie să ai zeci de oameni la dispoziție și sute de mii de dolari.

După rugăciunea echipei de misionari, la câteva ore am zis Da! provocării pentru că în urmă cu 26 ani am zis Da! Lui Dumnezeu când El m-a trimits în misiune. Cum să nu zic Da! când văd atâția oameni care fug de război, când ții în brațe o femeie care plânge și îți spune că ea o scăpat dintr-o casa unde a cazuto bombă dar soțul ei nu a scăpat. Cum sa nu zici Da! când în mașina mea spre Budapesta, o refugiată îmi spunea că pentru a ajunge în România a trebuit să treacă prin teritoriu ocupat de ruși cu riscul să fie prinsă și să aibă probleme serioase. Cum sa mi zici Da! când vezi atâtea mămici cu copii, atâtea ‘Babushte’ care cu lacrimi în ochi si fug de războiul acesta crud. 

După ce am zis Da! Dumnezeu a început să miște lucrurile și să ne pună în legătură cu oameni din toată țara care și-au asumat sa găzduiască refugiați. 

Updates din misiune: 

  1. Am finalizat programul de echipare misionara E2E, generația 5-a. 
  1. Domnul ne-a ajutat să celebrăm Paștele nu doar pentru români ci și cu un serviciu special pentru ucraineni.
  1. Cu ajutorul Domnului, am trimis peste 30 mașini în convoi spre Ucraina.
  1. În două luni de când a început războiul, am ajutat peste 588 refugiați cu cazare, mâncare, asistență medicală și transport spre Europa. Avem 46 refugiați cazați pe termen lung la noi în Craiova. 
  1. Am organizat un eveniment pentru refugiații care sunt la noi pe termen lung, pentru ca localnicii să-i cunoască și să lege relații. Am strâns fonduri pentru alimente și medicamente pentru cei din Ucraina la acest eveniment. 

Cereri de Rugăciune: 

  • Rugați-vă să putem acoperi chiriile pentru refugiații pe termen lung. 
  • Rugați-vă să recrutăm studenți pentru generația 6-a la programul de echipare misionara, E2E.

Articole Recente

Între două războaie

Între două războaie

Timp de doi ani ne-am luptat cu un dușman invizibil dar care a luat vieți, a intimidat guverne și țări întregi, a îngenuncheat economii și cel mai trist, a blocat mult din misiunea mondială. Acel virus mic, invizibil nu a adus un război cinstiți cu noi oamenii. Când...

„Doamne, acesta este ultimul Crăciun?”

„Doamne, acesta este ultimul Crăciun?”

„Doamne, acesta este ultimul Crăciun?” Când auziți asta de la un misionar sau de la mine, puteți crede că Isus se întoarce în 2022. Poate din cauza pandemiei sau a multor alte lucruri care se întâmplă în lume. Cu toate acestea, trăiesc cu acest sentiment în fiecare...

Raul, ești un musulman bun

Raul, ești un musulman bun

„Raul, ești un musulman bun” Asta mi-a spus Onur in timpul unei conversații cu el, după evenimentul pentru musulmani pe care l-am gazduit impreuna cu World Race. Onur ne-a vizitat pentru a lua un interviu ce ii era necesar in cadrul programului pentru studenti....