BALCANI

Scopul nostru

Ne dorim să inființăm un centru de misiuni care să servească misionarii din această zonă și să-i susținem în proiecte pe termen scurt.

Implicare

Colaborăm activ cu misionari din Balcani. Coordonăm anumite resurse pentru a ne asigura că nevoile misionarilor din aceste țări sunt împlinite.  Ne implicăm ocazional în susținerea financiară a unor misionari in Turcia si Kosovo. Am reușit să trimitem echipe care au sprijinit misiunile unor biserici si organizații în Bulgaria, Macedonia, Albania și Grecia.

Descriere zonă

Zona balcanilor se afla in sud-estul Europei, cu o populatie de peste 70 mil. locuitori si cuprinde urmatoarele tari: Romania, Bulgaria, Grecia, Serbia, Republica Macedonia si Muntenegru. Toate acestea tari au o populatie crestin ortodoxa majoritara.

Zona Balcanilor mai cuprinde si Croatia si Slovenia, tari catolice. Islamul predomina relativ in Albania, Bosnia si Hertegovina, fiind majoritar in Kosovo si inTurcia.
In urmatoarele tari sunt practicate mai multe religii: Albania – islam, ortodoxie (în sud), catolicism (în nord și vest);
Bosnia și Herțegovina – islam, ortodoxie, catolicism;
Kosovo – albanezii sunt predominant musulmani (dar și catolici), sârbi-ortodocși;
Republica Macedonia – populația slavă este în cea mai mare parte ortodoxă, albanezii sunt, în principal, musulmani;
Serbia – predomină sârbii ortodocși; în regiunea “Sangeac” (Sandzak) predomină sârbii musulmani, în Voivodina trăiesc minorități de catolici (unguri, slovaci, croați). 

DEPARTAMENTE

Ucenicie
Închinare
Părtășie
Misiune
Slujire

SLUJIRI

Copii
Tineri - Catalyst
Social

Proiecte

MISIUNE

RESO - Olt
RED - Dolj
Teleorman
Internațional
Parteneriat

OPORTUNITĂȚI

Implică-te
Voluntariat
Contact
Share This