Dumnezeu creează oportunități în slujire

Jul 8, 2020Din slujire, Lucian Brinceanu

Vin cu bucurie înaintea dumneavoastra pentru a va povesti gândurile și experientele pe care le-am trăit din perioada de pandemie. Îmi amintesc de zilele în care începuse pandemia să își facă simțită prezența în Italia și oamenii vorbeau de o posibilă extindere și în România. În acea perioadă (încă nu se interzisese activitatea publică) am vrut să continui să fac evanghelizare pe stradă, însă cineva m-a abordat și mi-a recomandat să mă opresc. Așa am și făcut! Am început să ma rog lui Dumnezeu să îmi descopere ce anume trebuie să fac în această perioadă? El mi-a răspuns că trebuie să mă rog, să postesc și să fiu alături de oameni pentru ai încuraja.

Însă în această perioadă de timp m-am rugam totuși Domnului să ofere noi oportunități de a spune Evanghelia.  De fiecare dată când am mers în locurile publice am căutat să interacționez (păstrând distanța socială) cu oamenii până ce îmi rezolvam treaba.
La una din discuții, o doamnă mi-a spus că această perioadă este una foarte grea pentru ea. A fost la pshiolog și i-a prescris o rețetă. Am întrebat-o dacă are o Biblie și dacă se roagă? Ea mi-a răspuns că da. La finalul discției a fost încântată pentru că cineva a încurajat-o să se apropie de Dumnezeu într-o perioadă în care duhul fricii o apăsa foarte puternic.

Doresc în continuare să vă împărtășesc o altă poveste din această perioadă a pandemiei pe care Domnul a folosit-o pentru a fi o încurajare pentru alte persoane. Într-un sat sunt câteva familii sărace care au copii. Domnul Isus mi-a pus în inimă gândul de a ajuta această familie, dar nu știam cum să fac să ajung la ei pentru că trebuia să nu părăsesc locul în care mă aflam. Am rugat un prieten din zonă să meargă să le cumpere la acești copii alimente. La una din familii locuiește Mihaiela. Mama ei bea, iar tatăl lor le-a părăsit. Când ea a primit cele două plase de alimente s-a gândit să ofere una dintre plase vecinilor lor care sunt mult mai înstărți decât ei. O copilă săracă care nu are o copilărie normală se gândește să-si arunce din pâine pe apă (Eclesiastru 11:1). A făcut un gest care merită toată aprecierea și respectul!
Pentru mine acest gest, al copilei m-a provocat să îmi investesc timpul și energia cu dragoste în viețile oamenilor care au nevoie fie de sprijin emoțional sau spiritual!

Motive de rugaciune

  • Să mă întărească și să îmi dea cuvinte pline de har să pot încuraja.
  • Să îmi ofere resursele necesare pentru a continua să ajut pe cei în nevoie.
  • Să le schimbe Domnul viața celor ce au fost expuși Evangheliei.
  • Să aducă Domnul oameni care să mă susțină în lucrarea de misiune și proiectele misionare pe care doresc să le inițiez !
  • Dumnezeu sa fie cu casa dumneavoastră!

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/Pjv6J3GEY8kxEEG1A” number-photos=”30″ number-photos-per-row=”5″ cache-interval=”0″]

Distribuie

Articole Recente

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.