Motivul pentru care vreau să trăiesc

Andreea Andrei, Studentă

2 August 2018

In vara anului 2016 un vecin a venit in vizita cu niste misionari, ca sa ne vorbeasca despre Dumnezeu. A vazut ca pot vorbi engleza si m-a intrebat daca as vrea sa traduc pentru Biserica Speranta si am hotarat sa ajut.

Zilele treceau si aproape zilnic auzeam despre Evanghelia lui Hristos, asa ca intr-o zi i-am zis unei persoane credincioase, că vreau sa stiu mai mult si ea m-a intrebat daca as vrea sa fac studiu biblic. Am acceptat si am inceput sa ne intalnim. Pas cu pas am inceput sa invat mai multe despre Dumnezeu. Acum cand ma uit înapoi, vad cum Dumnezeu m-a adus mai aproape de El in fiecare zi. In inima mea Dumnezeu imi forma o iubire pentru El, o dorinta sa Il cunoasc mai mult si simteam ca vreau mai mult, sa aflu mai mult. Intr-o zi, cand ma intorceam de la studiu am aflat ca se organiza o conferinta la Alba Iulia, asa ca am vrut sa merg si eu.

La aceasta conferinta Dumnezeu mi-a vorbit foarte clar printr-o predica. Predica a inceput astfel : “Ce ai da la schimb pentru sufletul tau? “. Aceasta întrebare m-a marcat, ” Ți-ai da sufletul pentru o anumita valoare de bani? Ei bine tu valorezi mai mult de atât, mai mult decat orice suma”. Predicatorul a început sa ne spună povestea unui cuplu ce a  primit trista veste ca fiul lor a murit. Când mama a ajuns la locul accidentului a vazut trupul fiului si s-a aplecat si a incerat sa puna sangele fiului ei inapoi in trup. Cand tatal a vazut ca masinile treceau peste sangele fiului sau, s-a pus in calea masinilor pentru ca nu vroia ca masinile sa treaca peste sangele fiului. Sangele fiului sau era atat de pretios pentru el! Apoi pastorul a continuat

Asta ne spune si Dumnezeu, sa nu trecem peste sangele Fiului Sau, pentru ca sangele Fiului Sau este atat de pretios, atat de pretios incat L-a trimis pe Singurul Sau Fiu sa moara pentru noi. Sangele Sau a fost asa de pretios incat prin sangele Sau suntem spalati de toate pacatele“.

Ne-a  mai spus ca Isus ne cheama la sange, la transpiratie si la lacrimi. Sangele reprezinta lepadare de sine, sa fii gata sa renunti la tine insuti si la orice altceva de dragul lui Isus. Transpiratia inseamna sa iti porti crucea, adica sa treci prin diferitele incercari ale vietii iar lacrimile inseamna sa-L urmezi pe Isus.

“Ce ai da la schimb pentru sufletul tau? “

In inima mea, pe parcursul predicii, simteam o prezenta calda. La inceput mi-a fost frica deoarece nu stiam ce este, dar era o prezenta care ma calma, o prezenta liniștitoare. Prin acele cuvinte Dumnezeu imi cerceta inima. Pastorul a spus “stiu ca e greu si ca va e rusine, dar oricine doreste sa se lepede de sine, sa isi poarte crucea si sa-L urmeze pe El, sa ingenucheze in fata“.

Atunci am simtit ca ceva ma atragea asa puternic acolo. Simteam ca trebuie sa ma duc acolo. La inceput imi era frica, insa acea prezenta iubitoare inca era in inima mea. Eram pe scaun si parca o mana m-a impins si am facut un pas in fata. In urmatoarele momente, fara sa ma mai gandesc, m-am indreptat repede spre scena, am ingenuncheat si cand am facut asta am simtit ca o parte din viata mea, care a lipsit, in sfarsit s-a completat.

Parca  gasisem ultima piesa din puzzle si eram completa.

Pastorul continua sa predice despre sangele lui Isus si cat de pretios este. In seara aceea am inceput sa inteleg totul. Totul avea sens. Am inteles cata nevoie am de iertarea Lui Isus, caci El a murit pe cruce ca pacatele noastre sa fie iertate. Am inteles cat de mult aveam nevoie de mantuirea Lui, asa ca m-am rugat: “Doamne Isuse, Te vreau in viata mea, vreau sa ma lepad de mine, sa imi port crucea si sa Te urmez. Gata! Nu mai vreau sa pacatuiesc, ma pocaiesc!“. Dupa ce am spus aceasta rugaciune, m-am simtit plina de pace. Simteam prezenta Lui Dumnezu mai mult ca oricand. Il simteam asa de aproape, simteam iubirea Lui asa de minunata. Era asa de frumoasa ca nu pot sa o descriu in cuvinte. Simteam iertare si  bucurie.

Am simtit prezenta Duhului Sfant si in acea zi am devenit copil de Dumnezeu.

Asa de mult m-a iubit si ma iubeste si m-a binecuvantat cu harul Sau, salvarea Sa, iubirea Sa, iertarea Sa,  cu dreptul de a fi copilul Lui Dumnezeu. Plangeam pentru ca nu meritam asta dar in acelasi timp fiindca eram bucuroasa ca Domnul m-a salvat.

Dumnezeu m-a schimbat! Inainte nu faceam voia Lui. Nu traiam viata asa cum ar fi trebuit. Minteam, barfeam, injuram, judecam, tipam la parintii mei. Dar viata mea s-a schimbat in momentul in care l-am primit pe Isus in inima mea. Dumnezeu m-a ajutat sa iubesc, sa fiu mai înțelegătoare, să am un comportament bun, sa nu mai ridic tonul.  M-a ajutat si ma ajuta sa nu mai pacatuiesc asa mult ci sa traiesc conform voii Lui.

Am inceput sa traiesc cu adevarat cand Isus a devenit motivul pentru care imi traiesc viata.

De cand El m-a primit in familia Sa, simt ca traiesc cu adevarat, ma simt plina de viata si totul are un sens acum. Știu cui apartin, sunt copilul Lui acum!

La inceputul anului scolar 2017-2018, am trecut printr-o perioada de insomnie. Creierul meu se simtea foarte obosit, impovorat, nu puteam să am ganduri lucide. Mintea mea era incarcata cu ganduri negre si simteam ca nu mai pot sa le suport. Dar Dumnezeu m-a trecut prin aceste lucruri cu un motiv.

Cand am ajuns la spital, am intalnim cateva fete care treceau prin situatii grele. Dumnezeu m-a ajutat sa le spun marturia mea si sa le incurajez. Inainte sa plec din spital doua dintre ele mi-au cerut o Biblie. M-am bucurat mult cand le-am dat Biblia si am vazut ca si prin suferinta mea,  Dumnezeu a lucrat la un lucru bun.

Am trecut si printr-o perioada de depresie. Plangeam foarte mult, sufeream, ma simteam foarte descurajata si fara speranta. Medicamentele pe care le luam aveau ca efect secundar ganduri de sinucidere. Am trecut si prin asta și m-am rugat împotriva acestor gânduri și la scurt timp Dumnezeu m-a eliberat de ele.

Am trecut prin perioade grele cu familia mea, s-au pus foarte multe poveri pe mine, multa presiune, ajunsesem sa cred ca Dumnezeu m-a parasit dar am inteles ca El a fost cu mine si nu m-a parasit. M-a mângâiat, mi-a fost alături în suferința, m-a facut mai puternica, m-a vindecat de depresie. M-a scos din situatia grea in care ma aflam si m-a apropiat mai mult de El. M-a ajutat sa Ii raman credincioasa și să-L caut mai mult.

M-am rugat, iar El mi-a ascultat rugaciunile si mi-a readus bucuria in inima mea.

Prin toate aceste încercări m-a modelat sa fiu pe placul Sau, m-a ajutat sa fiu mai tare in credinta. El a îmbunătățit situația mea. Doar El a lucrat uimitor în viata mea și a înmuiat inimile celor din familia mea. Numai  El mi-a dat eliberare iar pentru asta Ii voi fi recunoscătoare mereu. Il voi slavi doar pe El !


El e un Dumnezeu credincios care se tine de promisiuni, asa ca vreau sa ma țin si eu de promisiunea pe care i-am facut-o: vreau sa traiesc viata asta la maxim pentru Hristos. Vreau sa fiu o lumina in aceasta lume intunecata. Vreau sa fiu un războinic pentru Hristos si vreau sa Il urmez pe El pentru totdeauna.

El e scopul pentru care vreau sa traiesc!  El vrea sa avem o relatie cu El, asa ca doresc sa Ii fiu cat mai credincioasa, sa-l iubesc pe El si sa-i iubesc pe altii. Vreau să le spun oamenilor ce a facut Dumnezeu pentru noi, sa indeplinesc scopurile care le are El pentru mine, iar tinta mea sa fie mereu Hristos!