Afara din contextul familiar

In luna Noiembrie Dumnezeu m-a scos afara din rutina și pătrățica mea de lucrare.

O persoana

Într-o duminica dimineață am avut surpriza sa reîntâlnesc la întâlnirea de închinare un bărbat care s-a exprimat liber ca vrea sa se boteze și a spus o poveste care dorea a ficredibila.

Poze slujire

In săptămâna care a urmat am dorit sa îl vizitez acasă, asa ca,  plin de entuziasmul unui început, am pornit spre micul sat Vârtopu considerat parte a orașului Corabia. Surpriza a fost ca în acel sătuc nu locuia nici un om cu numele și descrierea noului meu prieten. In tot acest timp în inima mea era o întrebare adresata lui Dumnezeu. De ce a trebuit sa vin în acel loc? In scurt timp am aflat. Am întâlnit un grup de trei bărbați cărora le-am vestit evanghelia. Unul din ei avea socrul pastor și cunoștea foarte bine adevărul. In mijlocul discuțiilor mi-a pus o întrebare simpla dar care m-a contrariat. El a întrebat: “Trebuie sa fii creștin doar în timpul întâlnirilor de la biserica sau și în timpul săptămâni?” Am răspuns dar am vrut sa știu motivul întrebări. Răspunsul lui a stârnit multe rugăciuni. Experienta lui cu creștinii era caracterizata de sfatul pe care i l-a dat un om care se credea creștin:” import

ant e ca la adunare sa fii curat,în rest trăiește-ți viata cum poți”. Tragic. Când ne-am luat rămas bun am fost invitat sa ii mai vizitez.

Familia

O deosebita bucurie, incurajare si înviorare a umplut inima mea cu ocazia întâlnirii cu fratele Viorel Iuga care este președintele Uniuni Baptiste din România. Împreună cu soția mea Cornelia si o parte din pastorii si misionarii din comunitatea baptista Oltenia am fost întăriți de atmosfera creata în jurul conferinței despre familie. S-a realizat o legătură deosebita intre cei care au participat. Noi ca si familie am avut ocazia sa cunoaștem mai bine familia Ciudesnic. O familie tânără care este de curând în lucrarea din zona județului Olt. Responsabilitatea mea fata de aceasta familie este sa ii ajut la procesul de integrare in echipa zonala a Bisericii Speranța Draganesti Olt. Lucrarea lor este în localitățile Floru si Icoana. Rugați-va ca Dumnezeu sa ii încurajeze în lucrarea pe care o fac.

Organizatia

Tot în luna Noiembrie am avut bucuria sa fim vizitați de fratele Cornel Ștef care este președinte Pie Internațional și Chairman for PIEI România. Fratele nu a fost singur ci împreună cu el au fost alți trei frați din Chicago. Cu aceasta ocazie s-au desfășurat multe activități. Doresc sa scot in evidenta activitatea de evanghelizare desfășurată în orașul Craiova. Împreună am împărțit noi testamente, am vorbit cu oameni pe strada și am înconjurat universitatea din Craiova cu rugăciune. A fost o experienta deosebita din cauza mărimii orașului și a diferenței de mentalitate a oamenilor.
Rugați-va ca Domnul sa dea biruință !

[su_button url=”https://bisericasperanta.ro/corabia” style=”flat” background=”#509b97″ color=”#fff” size=”4″ icon=”icon: chevron-left” ]Inapoi la Pagina Corabia[/su_button]

Distribuie