Opris Daniel, aprilie-mai 2021

Jun 11, 2021Din slujire, Opris Daniel

Fratele meu, Ioan, a fost depistat cu Covid si a trebuit sa stea doua saptamani in izolare. Am vorbit cu el la telefon si pentru ca nu este mantuit i-am amintit de problema pacatului din viata lui si de necesitatea intoarcerii lui la Dumnezeu. I-am zis sa se gandeasca la starea lui si la iertarea prin Domnul Isus, in aceasta perioada cand Dumnezeu i-a dat timp sa-si analizeze viata.

Impreuna cu fratele Serban, vizitam membrii bisericii la domiciliu. Este un program de vizitare a tuturor membrilor in care vedem cu ce se mai confrunta. Ii ajutam si ne rugam pentru ei.

Impreuna cu un grup de misionari am discutat cu diferiti oameni intr-un mare parc din Bucuresti. Am intrat in vorba cu un domn in varsta care a fost foarte miscat de ce i-am zis. Cand i-am explicat ca suntem despartiti de Dumnezeu datorita pacatului si ca Domnul Isus s-a jertfit pe cruce am vazut ca i-au dat lacrimile. Misionarul cu care eram la momentul acela s-a rugat pentru acest om si din nou i-au dat lacrimile. Cred ca acest om a fost cercetat de Dumnezeu si cand ne-am despartit de el a zis ceva de genul: acesta a fost cel mai bun lucru de care am avut parte azi.

Tot impreuna cu acest misionar, am intrat in vorba cu 3 tineri liceeni. Cand au auzit ca e vorba de Dumnezeu, unul din ei a plecat de acolo in statia de autobuz care era mai departe. Al doilea s-a intors efectiv cu spatele la noi. Pe cel de al treilea l-a intrebat fratele misionar: De ce a murit Isus? Si tanarul a raspuns: Pentru pacatele noastre. Atunci eu l-am intrebat: Si ce faci cu pacatele tale? Le porti cu tine sau vrei sa scapi de ele? Dar chiar atunci a venit autobuzul si s-a grabit sa urce in el si nu ne-a dat nici un raspuns.

Unui alt domn, i-am dat o brosura evanghelistica: De ce ai nevoie de Isus M-am gandit dinainte ca sa nu dau doar brosuri oamenilor pe care ii voi intalni ci sa le si spun ceva. Daca persoana asculta ii voi spune mai mult din Evanghelie. Acest domn a primit brosura si imediat i-am spus ca Dumnezeu Il iubeste dar el trebuie sa se impace cu Dumnezeu. Am vazut ca vrea sa asculte si atunci i-am explicat cum pacatul ne pune intr-o stare de dusmanie cu Dumnezeu si impacarea vine prin credinta in ceea ce Isus a infaptuit. El a ascultat si la despartire a zis ca va citi acea brosura.

Distribuie

Articole Recente

Opris Daniel – Ianuarie 2023

Opriș Daniel | august-sept 2023

Din discuțiile pe care le-am avut cu diferite persoane în această perioadă, remarc discuțiile pe care le-am avut cu un adult tânăr care m-a căutat la telefon și m-a întrebat unele lucruri din Biblie pe care nu le înțelege. Am observat că Dumnezeu lucrează în viața...

Opris Daniel – Ianuarie 2023

Opris Daniel – Aprilie 2023

Slujire zonala La Biserica Speranta din Craiova, am avut un mesaj pentru un grup de adulti care erau interesati sa invete limba engleza. Fiind in perioada Saptamanii Mari, le-am reamintit de suferintele Domnului pentru pacatele noastre si despre faptul ca pocainta...

Opris Daniel – Ianuarie 2023

Opris Daniel – Ianuarie 2023

Domnul Isus este Lumina lumii! Împreună cu un frate am încercat sa discutam cu oamenii pe care-i întâlneam pe străzi,l a porți sau în curte. Unora le-am distribuit și Nou Testamente. Am discutat cu un bărbat de vârstă mea și care ne-a spus ce crede el și ne-a pun...