Opris Daniel – Ianuarie 2023

Jan 16, 2023Din slujire, Opris Daniel

Domnul Isus este Lumina lumii!

Împreună cu un frate am încercat sa discutam cu oamenii pe care-i întâlneam pe străzi,l a porți sau în curte. Unora le-am distribuit și Nou Testamente. Am discutat cu un bărbat de vârstă mea și care ne-a spus ce crede el și ne-a pun câteva întrebări. Credea ca mulți oameni din tara noastră, ca e important ca omul sa nu-și dea ultima suflare fără să aibă lumină la căpătâi. Dar eu și fratele, i-am arătat versetul din Ioan 12:8 și l-am prezentat pe Domnul Isus ca fiind Lumina lumii. De El avem nevoie!

O altă discuție cu o familie tânără

Într-o discuție, la un moment dat, soțul auzind despre rai și iad, a zis că nu avem de unde să știm ce va fi dincolo. Eu le-am spus ca dacă nu citim din Biblie nu avem de unde sa știm. Am scos un Nou Testament, le-am dat și când colegul meu a continuat și le-a spus despre dragostea lui Dumnezeu, soția a vrut să știe unde scrie și ce scrie. I-am arătat cum sa găsească versetul din Ioan 3:16. Ea a citit acest verset și următorul si s-a arătat interesată sa audă Evanghelia. La sfârșit le-am dat și adresa bisericii locale.

O mărturie în fața unui bar

Erau vreo 5 oameni care beau vin și discutau. M-am dus la ei să le dau câte un calendar și unul din ei mi-a spus sa beau și eu un pahar cu ei. Nu am băut și aceasta a fost ocazia de a le spune cum Domnul Isus mi-a schimbat viața, cum m-a ajutat cu mulți ani în urmă să scap din legăturile beției și ale altor păcate. Acesti oameni nu erau beți. Tocmai începuseră sa bea și m-au ascultat cu atenție. Unul dintre ei le spunea celorlalti: “Ascultați la ce spune omul acesta că e foarte important. “Le-am spus și Evanghelia pe scurt și fără să-i provoc la un răspuns, unu câțiva dintre ei au spus ca sunt răi și nu ar trebui să fie așa cum sunt.

O bucurie așteptată în fiecare an

Ne-am bucurat mult noi, Biserica Speranța Drăgănești-Olt, de sărbătoarea nașterii Domnului Isus Cristos cântând colinde și ascultând mesaje despre Pruncul născut în ieslea Betleemului.

Va doresc binecuvântarea și paza lui Dumnezeu în noul an!


Distribuie

Articole Recente

Opris Daniel – Ianuarie 2023

Opriș Daniel | august-sept 2023

Din discuțiile pe care le-am avut cu diferite persoane în această perioadă, remarc discuțiile pe care le-am avut cu un adult tânăr care m-a căutat la telefon și m-a întrebat unele lucruri din Biblie pe care nu le înțelege. Am observat că Dumnezeu lucrează în viața...

Opris Daniel – Ianuarie 2023

Opris Daniel – Aprilie 2023

Slujire zonala La Biserica Speranta din Craiova, am avut un mesaj pentru un grup de adulti care erau interesati sa invete limba engleza. Fiind in perioada Saptamanii Mari, le-am reamintit de suferintele Domnului pentru pacatele noastre si despre faptul ca pocainta...