Motivul pentru care trăiesc

Motivul pentru care trăiesc

Motivul pentru care vreau să trăiesc

Andreea Andrei, Studentă

2 August 2018

In vara anului 2016 un vecin a venit in vizita cu niste misionari, ca sa ne vorbeasca despre Dumnezeu. A vazut ca pot vorbi engleza si m-a intrebat daca as vrea sa traduc pentru Biserica Speranta si am hotarat sa ajut.

Zilele treceau si aproape zilnic auzeam despre Evanghelia lui Hristos, asa ca intr-o zi i-am zis unei persoane credincioase, că vreau sa stiu mai mult si ea m-a intrebat daca as vrea sa fac studiu biblic. Am acceptat si am inceput sa ne intalnim. Pas cu pas am inceput sa invat mai multe despre Dumnezeu. Acum cand ma uit înapoi, vad cum Dumnezeu m-a adus mai aproape de El in fiecare zi. In inima mea Dumnezeu imi forma o iubire pentru El, o dorinta sa Il cunoasc mai mult si simteam ca vreau mai mult, sa aflu mai mult. Intr-o zi, cand ma intorceam de la studiu am aflat ca se organiza o conferinta la Alba Iulia, asa ca am vrut sa merg si eu.

La aceasta conferinta Dumnezeu mi-a vorbit foarte clar printr-o predica. Predica a inceput astfel : “Ce ai da la schimb pentru sufletul tau? “. Aceasta întrebare m-a marcat, ” Ți-ai da sufletul pentru o anumita valoare de bani? Ei bine tu valorezi mai mult de atât, mai mult decat orice suma”. Predicatorul a început sa ne spună povestea unui cuplu ce a  primit trista veste ca fiul lor a murit. Când mama a ajuns la locul accidentului a vazut trupul fiului si s-a aplecat si a incerat sa puna sangele fiului ei inapoi in trup. Cand tatal a vazut ca masinile treceau peste sangele fiului sau, s-a pus in calea masinilor pentru ca nu vroia ca masinile sa treaca peste sangele fiului. Sangele fiului sau era atat de pretios pentru el! Apoi pastorul a continuat

Asta ne spune si Dumnezeu, sa nu trecem peste sangele Fiului Sau, pentru ca sangele Fiului Sau este atat de pretios, atat de pretios incat L-a trimis pe Singurul Sau Fiu sa moara pentru noi. Sangele Sau a fost asa de pretios incat prin sangele Sau suntem spalati de toate pacatele“.

Ne-a  mai spus ca Isus ne cheama la sange, la transpiratie si la lacrimi. Sangele reprezinta lepadare de sine, sa fii gata sa renunti la tine insuti si la orice altceva de dragul lui Isus. Transpiratia inseamna sa iti porti crucea, adica sa treci prin diferitele incercari ale vietii iar lacrimile inseamna sa-L urmezi pe Isus.

“Ce ai da la schimb pentru sufletul tau? “

In inima mea, pe parcursul predicii, simteam o prezenta calda. La inceput mi-a fost frica deoarece nu stiam ce este, dar era o prezenta care ma calma, o prezenta liniștitoare. Prin acele cuvinte Dumnezeu imi cerceta inima. Pastorul a spus “stiu ca e greu si ca va e rusine, dar oricine doreste sa se lepede de sine, sa isi poarte crucea si sa-L urmeze pe El, sa ingenucheze in fata“.

Atunci am simtit ca ceva ma atragea asa puternic acolo. Simteam ca trebuie sa ma duc acolo. La inceput imi era frica, insa acea prezenta iubitoare inca era in inima mea. Eram pe scaun si parca o mana m-a impins si am facut un pas in fata. In urmatoarele momente, fara sa ma mai gandesc, m-am indreptat repede spre scena, am ingenuncheat si cand am facut asta am simtit ca o parte din viata mea, care a lipsit, in sfarsit s-a completat.

Parca  gasisem ultima piesa din puzzle si eram completa.

Pastorul continua sa predice despre sangele lui Isus si cat de pretios este. In seara aceea am inceput sa inteleg totul. Totul avea sens. Am inteles cata nevoie am de iertarea Lui Isus, caci El a murit pe cruce ca pacatele noastre sa fie iertate. Am inteles cat de mult aveam nevoie de mantuirea Lui, asa ca m-am rugat: “Doamne Isuse, Te vreau in viata mea, vreau sa ma lepad de mine, sa imi port crucea si sa Te urmez. Gata! Nu mai vreau sa pacatuiesc, ma pocaiesc!“. Dupa ce am spus aceasta rugaciune, m-am simtit plina de pace. Simteam prezenta Lui Dumnezu mai mult ca oricand. Il simteam asa de aproape, simteam iubirea Lui asa de minunata. Era asa de frumoasa ca nu pot sa o descriu in cuvinte. Simteam iertare si  bucurie.

Am simtit prezenta Duhului Sfant si in acea zi am devenit copil de Dumnezeu.

Asa de mult m-a iubit si ma iubeste si m-a binecuvantat cu harul Sau, salvarea Sa, iubirea Sa, iertarea Sa,  cu dreptul de a fi copilul Lui Dumnezeu. Plangeam pentru ca nu meritam asta dar in acelasi timp fiindca eram bucuroasa ca Domnul m-a salvat.

Dumnezeu m-a schimbat! Inainte nu faceam voia Lui. Nu traiam viata asa cum ar fi trebuit. Minteam, barfeam, injuram, judecam, tipam la parintii mei. Dar viata mea s-a schimbat in momentul in care l-am primit pe Isus in inima mea. Dumnezeu m-a ajutat sa iubesc, sa fiu mai înțelegătoare, să am un comportament bun, sa nu mai ridic tonul.  M-a ajutat si ma ajuta sa nu mai pacatuiesc asa mult ci sa traiesc conform voii Lui.

Am inceput sa traiesc cu adevarat cand Isus a devenit motivul pentru care imi traiesc viata.

De cand El m-a primit in familia Sa, simt ca traiesc cu adevarat, ma simt plina de viata si totul are un sens acum. Știu cui apartin, sunt copilul Lui acum!

La inceputul anului scolar 2017-2018, am trecut printr-o perioada de insomnie. Creierul meu se simtea foarte obosit, impovorat, nu puteam să am ganduri lucide. Mintea mea era incarcata cu ganduri negre si simteam ca nu mai pot sa le suport. Dar Dumnezeu m-a trecut prin aceste lucruri cu un motiv.

Cand am ajuns la spital, am intalnim cateva fete care treceau prin situatii grele. Dumnezeu m-a ajutat sa le spun marturia mea si sa le incurajez. Inainte sa plec din spital doua dintre ele mi-au cerut o Biblie. M-am bucurat mult cand le-am dat Biblia si am vazut ca si prin suferinta mea,  Dumnezeu a lucrat la un lucru bun.

Am trecut si printr-o perioada de depresie. Plangeam foarte mult, sufeream, ma simteam foarte descurajata si fara speranta. Medicamentele pe care le luam aveau ca efect secundar ganduri de sinucidere. Am trecut si prin asta și m-am rugat împotriva acestor gânduri și la scurt timp Dumnezeu m-a eliberat de ele.

Am trecut prin perioade grele cu familia mea, s-au pus foarte multe poveri pe mine, multa presiune, ajunsesem sa cred ca Dumnezeu m-a parasit dar am inteles ca El a fost cu mine si nu m-a parasit. M-a mângâiat, mi-a fost alături în suferința, m-a facut mai puternica, m-a vindecat de depresie. M-a scos din situatia grea in care ma aflam si m-a apropiat mai mult de El. M-a ajutat sa Ii raman credincioasa și să-L caut mai mult.

M-am rugat, iar El mi-a ascultat rugaciunile si mi-a readus bucuria in inima mea.

Prin toate aceste încercări m-a modelat sa fiu pe placul Sau, m-a ajutat sa fiu mai tare in credinta. El a îmbunătățit situația mea. Doar El a lucrat uimitor în viata mea și a înmuiat inimile celor din familia mea. Numai  El mi-a dat eliberare iar pentru asta Ii voi fi recunoscătoare mereu. Il voi slavi doar pe El !


El e un Dumnezeu credincios care se tine de promisiuni, asa ca vreau sa ma țin si eu de promisiunea pe care i-am facut-o: vreau sa traiesc viata asta la maxim pentru Hristos. Vreau sa fiu o lumina in aceasta lume intunecata. Vreau sa fiu un războinic pentru Hristos si vreau sa Il urmez pe El pentru totdeauna.

El e scopul pentru care vreau sa traiesc!  El vrea sa avem o relatie cu El, asa ca doresc sa Ii fiu cat mai credincioasa, sa-l iubesc pe El si sa-i iubesc pe altii. Vreau să le spun oamenilor ce a facut Dumnezeu pentru noi, sa indeplinesc scopurile care le are El pentru mine, iar tinta mea sa fie mereu Hristos!

Intalnire publica – marturii

Intalnire publica – marturii

Întâlnire publică Mărturii, gând practic
31
Iulie, 2018

Duminică, în timpul programului de închinare de seara, am avut un timp special. Cântările de lauda au alternat cu mărturii ale celor prezenți,  despre modul in care Dumnezeu i-a încurajat în ultima perioadă.

Dumnezeu ne cheamă să fim lumini.
Îmi doresc să fiu la dizpoziția Lui.

Roxana Valman

Am hotărât să renunț la încercările mele de a deține controlul. Vreau să fiu încrezător în modul de lucru al lui Dumnezeu, relaxat dar în același timp implicat în slujirea semenilor.

Costea Alexe

Oricare ar fi împlinirile familiale, îmi doresc să nu mă părăsească niciodată bucuria mântuirii oferite de Dumnezeu.

Ileana Elena

Dumnezeu ascultă rugăciunile. A intervenit in viata mea in doua situații limita si si-a dovedit credinciosia si bunatatea.

Ana Bura

Nu sunt liniștită dacă Dumnezeu nu-mi spune cel puțin un lucru în fiecare zi. Vreau sa evit apatia spirituala și sa-mi notez zilnic  aspecte din relația mea personala cu Dumnezeu.

Costea Irina

Dumnezeu ascultă rugăciunile. A intervenit in viata mea in doua situații limita si si-a dovedit credinciosia si bunatatea.

Ana Bura

Pastor Costea Raul

Pericolul înțelegerii greșite a Bibliei

Gând aplicativ

Este important sa ai discernământul de a primi ce trebuie, de a asculta pe cine trebuie și la fel de important, sa respingi ceea ce nu este de folos pentru sufletul tău.  Nu este chiar asa de simplu! Va dau un exemplu. Astăzi la Craiova am ajuns cu călătoria noastră biblică la botezul Domnului. Dacă v-as întreba pe dumneavoastră, care a fost scopul pentru care Domnul Isus s-a botezat, ce ați răspunde? 

Un răspuns pe care l-am primit a fost: pentru a ne da nouă un exemplu. Dacă așa este, înseamnă ca ar trebui sa ne botezam toți la vârsta  de treizeci de ani?

La fel și noi, de multe ori ne deplasam in zona aceasta a ignorantei pentru ca nu cunoaștem toate lucrurile. Și cel mai recomandat ar fi sa va asigurați ca aveți o înțelegere corectă a Scripturii întrebând un slujitor al bisericii. Înainte de a face afirmații publice, înainte sa dezvoltați sau sa împărtășiți aceste convingeri personale, întrebați un slujitor al bisericii. Ce vrea să transmită textul biblic într-o anumita situație? Despre cine vorbește sau cum pot sa aplic in viata mea?

Sa rămâneam în sfera textului biblic referitor la botezul Domnului, din Matei capitolul 3, unde Ioan Botezătorul încerca sa-L oprească pe Domnul Isus. 

Dar Ioan căuta să-l oprească. „Eu”, zicea el, „am trebuinţă să fiu botezat de Tine, și Tu vii la mine?” Drept răspuns, Isus i-a zis: „Lasă-Mă acum, căci așa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit.”

Ce trebuia împlinit? Ce trebuia sa împlinească Domnu Isus?

Atunci, Ioan L-a lăsat. De îndată ce a fost botezat, Isus a ieșit din apă. Și, în clipa aceea, cerurile s-au deschis și a văzut pe Duhul lui Dumnezeu coborându-Se în chip de porumbel și venind peste El. Și din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea.” 

Ce trebuia sa împlinească Domnul Isus prin botezul Lui? Fără  a dezvolta prea mult acest subiect as vrea sa va reamintesc de rolul lui Moise din Vechiul Testament, acela de a duce poporul din Egipt în Canaan. În 1 Corinteni este scris: 

…toţi au fost botezaţi în nor și în mare, pentru Moise; Și în acest drum, Moise și poporul au trebuit sa treacă prin mare.

Dacă pentru evrei, Moise a fost eliberatorul care a condus poporul afara din robia egipteană, tot astfel, în perioada Noului Testament, Israel aștepta un alt eliberator, pe Mesia, recunoscut prin aceleași elemente pe care le-a avut și Moise: apa și Duhul Sfânt.

Citim in Isaia capitolul 63 : 

Atunci poporul Său și-a adus aminte de zilele străvechi ale lui Moise și a zis: „Unde este Acela care i-a scos din mare, cu păstorul turmei Sale? Unde este Acela care punea în mijlocul lor Duhul Lui cel sfânt; care povăţuia dreapta lui Moise, cu braţul Său cel slăvit, care despica apele înaintea lor, ca să-Și facă un Nume veșnic, care îi călăuzea prin valuri ca un cal pe loc neted, fără ca ei să se poticnească?” 

Moise a fost confirmat de Dumnezeu în perioada aceea ca mesia care-l eliberează pe popor din sclavie. La fel Isus, trebuia sa fie confirmat ca Mesia care eliberează și pentru lucrul acesta era necesar botezul lui Isus și coborârea Duhului Sfânt peste El.

De îndată ce a fost botezat, Isus a ieșit din apă. Și, în clipa aceea, cerurile s-au deschis și a văzut pe Duhul lui Dumnezeu coborându-Se în chip de porumbel și venind peste El. Și din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea.” 

Dacă botezul Domnului Isus reprezinta o confirmarea a Lui ca Mesia, botezul credinciosului reprezinta o identificare a acestuia cu Mesia. Chiar dacă la nivel spiritual are loc  o unire prin credința în lucrarea mântuitoare a Domnului Isus, botezul este o mărturie publica a unirii noastre cu Dumnezeu. 

De aceea este foarte important sa înțelegem ca uneori putem sa facem noi  sau sa preluam greșeli de la predicatorii sau de la resursele crestine din mediul online. Cu siguranță,  aceștia pot fi bine intenționați dar si ei sunt limitați în înțelegere.

Sugestia mea este să vă asigurați că vă supuneți autorității bisericii locale înainte de a dezvolta anumite convingeri și crezuri personale care mai apoi se vor transforma în  practici.

Suntem o biserica imperfecta dar care funcționează potrivit rânduielii lăsate de Dumnezeu.

Cereți explicații !

Și chiar dacă nici noi nu reușim sa înțelegem imediat un text , fiți permisivi și răbdători. Poate va fi nevoie de timp să ne rugam și sa cerem lumina de la Dumnezeu. Căci asta ne dorim, să ne supunem Cuvântului lui Dumnezeu și să nu dezvoltam păreri personale care sa ne conducă mai apoi la aplicații greșite.

Familia Opris Iunie 2018

Familia Opris Iunie 2018

In luna aceasta am avut bucuria de a oficia slujba de binecuvantare a lui Dominic, baietelul lui Samuel si al Ralucai Ilies, misionari in Coteana. Am multumit Domnului pentru darul pe care l-a facut acestei familii si l-am incredintat pe Dominic in grija Domnului.
Impreuna cu fratele George Serban, pastor asistent, am vizitat surori bolnave care nu pot veni la adunare. le-am dus Cina Domnului si am discutat cu ele si ne-am rugat.
Am vorbit  cu cateva persoane despre Evanghelie. Una dintre acestea este fratele meu care nu este mantuit. Cred ca a inteles ce am vrut sa-i spun despre dragostea si dreptatea lui Dumnezeu aratata in Fiul Sau. Eu ma rog pentru el si cred ca Dumnezeu va lucra in viata lui.
Rugati-va va rog  pentru el!
Deasemenea ,rugati-va si pentru persoanele care vin duminica dimineata la adunarea din Coteana si care nu-L cunosci in mod personal pe Mantuitor.
Poze slujire
Iunie 2018 – Familia Mich

Iunie 2018 – Familia Mich

           “Mi-ai pus în gură o cântare nouă, o laudă pentru Dumnezeul nostru. Mulţi au văzut lucrul acesta, s-au temut şi s-au încrezut în Domnul.” – Psalm 40:3

Uitandu-ne in urma la luna Iunie, putem sa vedem cum Dumnezeu a lucrat si a miscat lucrurile in Daneasa si in vietile noastre. Am avut multe echipe in aceasta luna in Daneasa iar  impactul pe care l-au adus ne-a ajutat sa fim mai apropriati de oamenii din sat din punct de vedere spiritual. O echipa trimisa de Adventures in Missions (AIM) ne-a ajutat ia lucrare cu copiii. Aproape 30 de copii au venit la program. Incurajator pentru noi este faptul ca unii dintre ei,  mai mari (11-14 ani),  au inceput sa vina si la programul pentru tineri pe care-l avem pe terenul de sport.

Va rugam frumos, rugati-va pentru Cornel, sa aiba intelepciune cum sa lucreze cu ei ( Ionut si Razvan) iar familiile lor sa fie deschise la Evanghelie si sa aiba dorinta  de a cauta voia lui Dumnezeu pentru vietile lor.

Suntem de asemene incurajati ca Dumnezeu ne-a dat o viziune noua  pentru  tinerii din Daneasa. Am avut ocazia sa petrecem cateva zile intr-un oras situate la o departatre de 2 ore de Daneasa, sa ne rugam si cautam voia Lui pentru viitorul nostru in Daneasa. Dumnezeu ne-a dat speranta ca multi tineri din Daneasa o sa se teama de El si o sa-si puna credinta in El!

Dorim sa va impartasesc un pic din ce Dumnezeu ne-pus pe inima sa facem. Dupa ce vor reveni din America, am dori sa incepem un grup mare pentru tineri, pentru cei care sunt obisuiti cu programele noastre, dar si pentru cei care nu au nici o idee despre cine este Isus. Deja ii ucenicizam oe unii dn ei si visul nostru pentru acesti tineri este ca dupa ce-L cunosc pe Domnul Isus ca Mantuitor personal, sa fie lideri studenti ai acestui grup mare de tineri.

Rugati-va pentru noi sa avem intelepciune cum sa-i crestem in credinta  cat mai bine pe acesti tineri si sa fim ascultatori fata de directiile pe care ni le da Dumnezeu.

Luna trecuta v-am impartasit faptul ca stim ce casa pregateste Dumnezeu perntru noi si pentru lucrare. Dar Dumnezeu ne-a ajutat sa intelegem ca ceea ce credeam noi ca esta casa de “vis”de pe Strada Sperantei, nu era si visul Lui pentru noi. Nu suntem siguri unde vom locui in Daneasa, dar stim ca locul nostru este aici; stim ca totul se va intampla in timpul Lui si ca trebuie sa asteptam voia lui Dumnezeu si locul ales de El.

Rugati-va pentru noi sa fim rabdatori si a avem ochii si urechiile deschise sa stim unde vrea Dumnezeu  sa locuim.

Rugati-va  si pentru vecinii pe care-i vom avea, ca Dumnezeu sa le pregateasca inimile  pentru a auzi Evanghelia.

Suntem foarte bucurosi ca Dumnezeu ne-a chemat la lucrarea Lui in Daneasa si am  fi incantati sa va alaturati si voi prin rugaciune, parteneriat sau misiune pe teremen scurt.

 Va salutam cu dragoste din Daneasa – Olt!

 Mich Cornel si Rachel

Poze slujire
Corabia Mai 2018

Corabia Mai 2018

Evanghelizarea orientată pe nevoi

“Nevoi”, dar ce fel de nevoi? Atunci când noi vorbim despre nevoi, le împărțim în funcție de priorități. Si punem pe primul rând nevoia ca oamenii sa se împace cu Dumnezeu, după aceea, nevoia de a înțelege ca totul vine din dragostea Lui și de asemenea, nevoile materiale ale celor din jurul nostru.

 ”Sănătatea” este răspunsul dat de majoritatea oamenilor la întrebarea: care este cel mai important lucru din viata? Împreună cu câțiva tineri, am făcut o vizita la o familie care nu are alta soluție la problemele de sănătate decât intervenția lui Dumnezeu. Aceasta familie este limitata și în înțelegerea lui Dumnezeu, limitata în sănătate fizica și de asemenea limitata în credință. Pentru ca nu puteam intra în casa, noi am mijlocit la Dumnezeu pentru ca mila Lui sa intervină. Mijlocirea mea la tronul lui Dumnezeu este ca sănătatea pe care o capătă ca răspuns la rugăciune sa o folosească pentru a fi creștini adevărați. Familia a fost încurajată de faptul ca nu sunt singuri în necazurile lor.

Cu același grup de tineri am încercat sa slujim și grupul de copii. Toți știm ca familia de astăzi este asaltata și se dorește o schimbare a modelului de familie. Noi am readus în atenția copiilor creația și faptul ca nu suntem apăruți la întâmplare.

Familia din poza ( poze slujire) locuiește într-o camera foarte sărăcăcioasă. Copiii nu merg la școală din motivul ca locuiesc departe de școală. Pentru prima faza de implicare in situtia aceastei familii, am dus haine și ceva alimente. Scopul nostru este sa ii ajutam sa creadă în Dumnezeu și sa înceapă școala cei pentru care nu este prea târziu.

Doamna Delcea, este o prietena apropiata a soției mele Cornelia. De multe ori a ascultat Evanghelia vestita în casa ei. Sotul ei, de multe ori ii spune sa ne aducă aminte sa ne rugam pentru ei ca sunt păcătoși. In aceasta luna am luat-o cu noi când am ajutat câteva familii sărace cu haine și alimente. A fost foarte incantata când a fost invitata sa se implice în aceasta acțiune. Scopul nostru a fost sa vadă mila lui Dumnezeu în acțiune, în viețile altora.

Speram ca inima ei sa se deschidă și sa ajungă la mântuire.

Oportunitati de implicare:

Ruga-te ca Dumnezeu sa lucreze în inimile celor care au auzit Evanghelia și au văzut dragostea Lui manifestata prin acțiunile noastre. Ei sa ajungă la mântuire !

Promovează în cercurile tale nevoia noastră de a avea o echipa pentru că lucrarea este extinsa și noi suntem putini.

Poze slujire

Mai 2018 – Familia Mich

Mai 2018 – Familia Mich

Pace voua! Luna Mai a fost o luna aglomerata cu multa activitate. Avem multe lucruri sa va impartasim!

Constructie

Spre sfarsitul lunii Mai, am turnat fundatia pentru viitoarea cladire multifunctionala viitoare. Este o mare bucurie pentru noi sa vedem raspunsul rugaciuniior – o cladire unde va fi locul de intalnire al bisericii, un spatiu care va putea gazdui mult mai multe personae. Inca mai avem mult de, dar Dumnezeu va lucra potrivit cu timpul Sau.

Rugati-va sa fim rabdatori si plini de credinta cu privire la resursele necesare pentru constructie.

Tineri

Suntem asa de multumitori  pentru relatiile pe care le avem cu tinerii din Daneasa. Cornel are o relatie speciala cu Emi, un tanar de 15 ani, iar Rachel cu Flori – 11 ani si Val – 17 ani.

Rugati-va pentru ei dar si pentru altii tineri in care investim: Marius (20), Costel (12), Nicolae (10), Dana (15), si Gabi (13). Dana are probleme de sanatate la ambii ochi.  Va fi nevoita sa mearga la Cluj-Napoca pentru o interventie chirurgicala. In mai, Cornel a reusit sa –i asigure transportul la un control oftamologic.

Rugati-va pentru ea si pentru doctorii care o vor opera.

Lucrarea cu Copiii

In mijocul lunii martie, Serbanescu Mihaela, una dintre co-lucratorii nostri, a inceput un club de copii. Vrem sa-i slujim pe ei dar si pe parintii acestora.. Ne rugam ca Dumnezeu sa foloseasca acest timp pentru a-i cunoaste mai bine pe copii si pe parintii lor iar acestia sa aiba incredere in noi.

Casa

Poate stiti sau nu, cautam o locatie pentru noi ca familie in Daneasa pentru a putea fi mai aproape de oamenii din comuna.  Momentan, locuim in Draganesti-Olt, la doar 6 km departare, dar simtim nevoia sa fim parte din comunitata din Daneasa.

In mijlocul lunii mai, Dumnezeu ne-a calauzit spre o casa pusa la vanzare, intr-o zona unde nimeni nu este  pocait. Iubim faptul ca Hristos este Speranta pentru acesti oamenii si El este viitorul lor! Casa care credem ca va fi a noastra, este situata pe Strada Sperantei si Strada Viitorului!

Va lasam cu aceste cuvinte din Efeseni:

“Si-L rog ca, potrivit cu bogatia slavei Sale, sa va faca sa va intariti in putere, prin Duhul Lui, in omul dinauntru, asa incat Hristos sa locuiasca in inimile voastre prin credinta, pentru ca avand radacina si temelia puse in dragoste.” -Efeseni 3:16-17

 Cu dragoste,

Cornel si Rachel Mich

Poze slujire

Daneasa – Mich Apr 2018

Daneasa – Mich Apr 2018

Luna Aprilie a fost o luna foarte aglomerata dar si incurajatoare! Am putut vedea cum Dumnezeu a miscat muntii in luna aceasta!

Cladirea Multifunctionala
Multi dintre voi stiti, noi ca ne-am rugat aproape 2 ani pentru o cladire multifunctionala. Dumnezeu ne-a aratat cata nevoie este ne-am rugat si El a raspuns la rugaciunea noastre!
Pe 16 Aprilie 2018, am inceput constructia unei casei multifunctinala. Cladirea va gazdui activitati precum: club de copii, intalniri si studii biblice cu tinerii, programe de biserica, 2 ateliere (1 tamplarie si 1 croitorie), o bucatarie si 4 apartamente pentru oaspeti. Aceasta cladire o sa implineasca multe nevoi din misiunea noastra.

Locul nostru unde ne strangem in prezent duminica dimineata este prea mic si am vazut si nevoia unor ateliere unde tinerii sa invete o meserie, si mai apoi sa fie in stare sa se autosustina si familiile sa raman astfel unite. Majoritatea sotilor pleaca la munca la Bucuresti sau in alte parti din Romania sau chiar in strainatate. De multe ori absenta unuia din parinti creaza probleme copiilor sau duce chiar la divort.

Misiunea din Daneasa are nevoie de mai multi misionari care sa se implice.

Momentan doar 0.02% din populatie din Daneasa Il cunoasc pe Isus personal.

Restul sunt fara de Hristos.

Rugati-va pentru noi in acest proces de constructie:
1) Pentru siguranta si protectie pentru toti muncitorii
2) Pentru partenerii care sustin acest proiect
3) Pentru acest loc sa fie folosit pentru Gloria lui Dumnezeu.

Saptamana Activitatiilor

In periada 16.04 – 22,04 Cornel si eu am avut privilegiul sa-i avem cu noi pe prietenii si mentorii nostri.  Ei au venit din Michigan, SUA. Chiar daca saptamana a fost incarcata, ei au venit la timpul potrivit. Inimiile noastre au fost incurajate. Am fost implicati in vizite de case la membrii si prietenii care vin la biserica din Daneasa, si la tinerii pe care ii ucenicizam. Am fost si in evanghelizare pe strada si am avut evenimente si activitati speciale pentru femei si tineri.  Ne-am fi dorit ca Dumnezeu sa aduca mai multe persoane, dar El a adus tocmai persoanele potrivite.
Rugati-va pentru cei care au fost la evenimente, s simta preocuparea lui Dumnezeu pentru ele.

Viitorul Impreuna
Ne-am gandit si ne-am rugat cu privire la ce dorim sa facem in urmatorii 2 ani in misiunea si in implicarea noastra in Daneasa. Ne-am rugat ca Dumnezeu sa ne arate in cine sa investim si cum sa investim. Noi credem ca Dumnezeu ne cheama sa incepem un grup mai mare de tineri, dar inca nu suntem siguri ce inseamna asta. Mai stim si ca Dumnezeu ne cheama sa locuim in Daneasa. Suntem in proces sa gasim o casa.
Rugati-va pentru noi sa stim exact unde ne vrea Dumnezeu si cum sa avem un impact mai mare asupra tineriilor.
Va reamintim ca anul acesta suntem in proces sa obtinem viza lui Cornel pentru America. El nu a avut inca ocazia sa-i cunoasca familia lui Rachel din SUA. In Iunie 2017 am depus actele pentru  viza, dar inca asteptam un raspuns. Viza este pentru emigrare, Cornel nu a avut voie sa aplice pentru viza de vizita fiindca Rachel e cetetean american. In cauza e viza de emigrare, e necesar pentru Cornel sa stea in SUA pentru 6 luni si o sa aplice pentru cetatenie. Planificam sa fim in SUA din la Octombre 2018 – Aprilie 2019. In cauza situatiei cu viza lui Cornel, nu putem sa incepem un grup mare de tineret la moment acesta. Va multumim ca ati cititi ce Dumnezeu a facut in Aprilie si abia asteptam sa va impartisim despre ce Dumnezeu va face in Mai! Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Poze slujire

Familia Stoica Martie-Aprilie 2018

Familia Stoica Martie-Aprilie 2018

Draga familie in Cristos,

Va multumesc pentru dragostea si parte pe care o luati in viata mea,  in calitate de copil a lui Dumnezeu, frate si slujitor al Domnului.
In ultimele doua luni Dumnezeu m-a binecuvantat sa experimentez din plin, raspunsuri la rugaciuni.

Dupa zece ani

In 2008 am inceput sa ma rog pentru o casa multifunctionala, care sa ajute la implinirea viziuni locala din Daneasa, si la impactarea celor peste 20.000 de oameni din satele din imprejur.
Iata, timpul acestei constructi a ajuns la implinire. Prin Harul lui Dumnezeu rugaciunile noastre au devenit: cuie, sarma scanduri si beton.
Multumesc Doamne ca Tu le faci frumoase pe toate la timpul Tau, chiar daca asta inseamna zece ani de asteptare.

Lumina

Lumina este cel mai vital detaliu din viata noastra, atat sursa naturala cat si cea comerciala. Ne bucuram ca putem fi parte din viata oamenilor din Daneasa prin a le duce si lumina comerciala. Laurentiu si Marga sunt o familie cu 4 copilasi cu urmatorele varste 1 an, 3, 9, si respectiv 13. Pe Laurentiu il cunosc din 2004. Este un tata iubitor, harnic si gospodar. Singurul lor venit ca familie este ajutorul social si munca sezoniera. Atat el cat si sotia lui,  au o educatie scolara minima. Ne bucuram ca putem sa ii ajutam pe ei si copiii lor care sunt elevi. Atat parintii dar si copiii pot trai acum in conditi normale.

Familia unita

Unul din modalitatile noastre de a sprijini familiile din Daneasa este prin forme practice de autosustinere. Ne dorim astfel sa impiedicam separara sotilor. Sora Florina din Daneasa. are doua fetite mici este foarte fericita sa ca am reusit sa o ajutam prin gasirea unui motocultivator cu care sotul ei poate sa aduca un venit bun, nefiind nevoit sa paraseasca localitatea. Fara posibilitatea de a lucra local era nevoit sa mearga sa munceasca  in alte localitati, chiar si in afara tarii.

Samanta Buna

A fost o binecuvantare 3 in 1. Nu doar ca am interactionat cu oamenii. unul la unul. dar am si legat relatii noi. Le-am dat oamenilor un pachet cu seminte pentru gradina si un devotional evanghelistic pentru tot anul, iar altora le-am prezentat Evanghelia.
In urma acestui proiect am cunoscut un domn care a dorit o Biblie, pe care mi-a cerut-o cu lacrimi in ochi. Dupa ce i-am oferit Biblia,  si-a dorit sa inceapa un studiu Biblic.

Lucrarea cu copiii

In luna Februarie am inceput impreuna cu sora Lifche si Ruth-Naomi, fetita mea, sa mergem regulat intr-un nou loc al comunei, unde am inceput un grup nou de copii. Rugati-va in continuare pentru acest grup si pentru Mihaela, care a preluat responsabilitatea aceastui grup nou. La fiecare intalnire vin intre 10 si 15 copii.

Motive de rugaciune:

Constructia
-Bani necesari pentru fazele urmatoare
-Intelepciune pentru Daniel care raspunde de aces proiect
-Protectie in toate aspectele si fazele constructiei

Evanghelizare cu copiii si adultii
-Mantuirea copiilor care vin la grup
-Sa putem incepe din luna septembrie un grup de ucenicie format din preadolescenti din acest grup nou
-Adultii care vor sa studieze Scriptura, sa inteleaga si sa fie consecventi

Poze slujire
Beciu Aprilie 2018

Beciu Aprilie 2018

Ne bucuram și Ii mulțumim Lui Dumnezeu pentru acest anotimp minunat, primavara. De fapt toate anotimpurile sunt frumoase, dar pentru mine, primăvara este anotimpul preferat pentru că toată natura se trezeste la viață.

Mă gândesc că noi misionarii trebuie să fim pentru cei care nu cunosc Evanghelia la fel ca primavara, speciali, purtători de căldură, de adevăr, de speranță.

În această perioadă am trăit multe experiențe plăcute, am văzut oamenii plângand atunci când Duhul Lui Dumnezeu i-a cercetat și i-a facut constienti de realitatea în care trăiesc.

Ne-am bucurat să îi vedem fericiți pe cei care,prin harul  Domnului, i-am putut ajuta cu alimente, haine și spiritual. Am văzut mâna Lui Dumnezeu la lucru, pentru că este mare har să îi vezi pe oameni că îți acorda din timpul lor și că sunt interesati de adevăr.

Am reînceput lucrarea cu copiii și îi suntem recunoscatori Lui Dumnezeu pentru acest frumos început. De obicei vin 23-24 de copii și inițial am pregătit 27 de scaune. Spre marea noastră bucurie, am fost nevoiti să scoate toate cele 40 de scaune.

Ne-am dat seama că nici acestea nu sunt suficiente, astfel a trebuit să facem o bancuta pentru cei ramasi in picioare.

Dumnezeu să fie glorificat pentru fiecare binecuvântare!

Vă mulțumim pentru susținerea în rugăciune și vă rog ca sa în continuare să faceti lucrul acesta.

Dumnezeu să vă binecuvinteze!

Poze slujire