Daneasa – Mich Apr 2018

Daneasa – Mich Apr 2018

Luna Aprilie a fost o luna foarte aglomerata dar si incurajatoare! Am putut vedea cum Dumnezeu a miscat muntii in luna aceasta!

Cladirea Multifunctionala
Multi dintre voi stiti, noi ca ne-am rugat aproape 2 ani pentru o cladire multifunctionala. Dumnezeu ne-a aratat cata nevoie este ne-am rugat si El a raspuns la rugaciunea noastre!
Pe 16 Aprilie 2018, am inceput constructia unei casei multifunctinala. Cladirea va gazdui activitati precum: club de copii, intalniri si studii biblice cu tinerii, programe de biserica, 2 ateliere (1 tamplarie si 1 croitorie), o bucatarie si 4 apartamente pentru oaspeti. Aceasta cladire o sa implineasca multe nevoi din misiunea noastra.

Locul nostru unde ne strangem in prezent duminica dimineata este prea mic si am vazut si nevoia unor ateliere unde tinerii sa invete o meserie, si mai apoi sa fie in stare sa se autosustina si familiile sa raman astfel unite. Majoritatea sotilor pleaca la munca la Bucuresti sau in alte parti din Romania sau chiar in strainatate. De multe ori absenta unuia din parinti creaza probleme copiilor sau duce chiar la divort.

Misiunea din Daneasa are nevoie de mai multi misionari care sa se implice.

Momentan doar 0.02% din populatie din Daneasa Il cunoasc pe Isus personal.

Restul sunt fara de Hristos.

Rugati-va pentru noi in acest proces de constructie:
1) Pentru siguranta si protectie pentru toti muncitorii
2) Pentru partenerii care sustin acest proiect
3) Pentru acest loc sa fie folosit pentru Gloria lui Dumnezeu.

Saptamana Activitatiilor

In periada 16.04 – 22,04 Cornel si eu am avut privilegiul sa-i avem cu noi pe prietenii si mentorii nostri.  Ei au venit din Michigan, SUA. Chiar daca saptamana a fost incarcata, ei au venit la timpul potrivit. Inimiile noastre au fost incurajate. Am fost implicati in vizite de case la membrii si prietenii care vin la biserica din Daneasa, si la tinerii pe care ii ucenicizam. Am fost si in evanghelizare pe strada si am avut evenimente si activitati speciale pentru femei si tineri.  Ne-am fi dorit ca Dumnezeu sa aduca mai multe persoane, dar El a adus tocmai persoanele potrivite.
Rugati-va pentru cei care au fost la evenimente, s simta preocuparea lui Dumnezeu pentru ele.

Viitorul Impreuna
Ne-am gandit si ne-am rugat cu privire la ce dorim sa facem in urmatorii 2 ani in misiunea si in implicarea noastra in Daneasa. Ne-am rugat ca Dumnezeu sa ne arate in cine sa investim si cum sa investim. Noi credem ca Dumnezeu ne cheama sa incepem un grup mai mare de tineri, dar inca nu suntem siguri ce inseamna asta. Mai stim si ca Dumnezeu ne cheama sa locuim in Daneasa. Suntem in proces sa gasim o casa.
Rugati-va pentru noi sa stim exact unde ne vrea Dumnezeu si cum sa avem un impact mai mare asupra tineriilor.
Va reamintim ca anul acesta suntem in proces sa obtinem viza lui Cornel pentru America. El nu a avut inca ocazia sa-i cunoasca familia lui Rachel din SUA. In Iunie 2017 am depus actele pentru  viza, dar inca asteptam un raspuns. Viza este pentru emigrare, Cornel nu a avut voie sa aplice pentru viza de vizita fiindca Rachel e cetetean american. In cauza e viza de emigrare, e necesar pentru Cornel sa stea in SUA pentru 6 luni si o sa aplice pentru cetatenie. Planificam sa fim in SUA din la Octombre 2018 – Aprilie 2019. In cauza situatiei cu viza lui Cornel, nu putem sa incepem un grup mare de tineret la moment acesta. Va multumim ca ati cititi ce Dumnezeu a facut in Aprilie si abia asteptam sa va impartisim despre ce Dumnezeu va face in Mai! Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Poze slujire

Familia Stoica Martie-Aprilie 2018

Familia Stoica Martie-Aprilie 2018

Draga familie in Cristos,

Va multumesc pentru dragostea si parte pe care o luati in viata mea,  in calitate de copil a lui Dumnezeu, frate si slujitor al Domnului.
In ultimele doua luni Dumnezeu m-a binecuvantat sa experimentez din plin, raspunsuri la rugaciuni.

Dupa zece ani

In 2008 am inceput sa ma rog pentru o casa multifunctionala, care sa ajute la implinirea viziuni locala din Daneasa, si la impactarea celor peste 20.000 de oameni din satele din imprejur.
Iata, timpul acestei constructi a ajuns la implinire. Prin Harul lui Dumnezeu rugaciunile noastre au devenit: cuie, sarma scanduri si beton.
Multumesc Doamne ca Tu le faci frumoase pe toate la timpul Tau, chiar daca asta inseamna zece ani de asteptare.

Lumina

Lumina este cel mai vital detaliu din viata noastra, atat sursa naturala cat si cea comerciala. Ne bucuram ca putem fi parte din viata oamenilor din Daneasa prin a le duce si lumina comerciala. Laurentiu si Marga sunt o familie cu 4 copilasi cu urmatorele varste 1 an, 3, 9, si respectiv 13. Pe Laurentiu il cunosc din 2004. Este un tata iubitor, harnic si gospodar. Singurul lor venit ca familie este ajutorul social si munca sezoniera. Atat el cat si sotia lui,  au o educatie scolara minima. Ne bucuram ca putem sa ii ajutam pe ei si copiii lor care sunt elevi. Atat parintii dar si copiii pot trai acum in conditi normale.

Familia unita

Unul din modalitatile noastre de a sprijini familiile din Daneasa este prin forme practice de autosustinere. Ne dorim astfel sa impiedicam separara sotilor. Sora Florina din Daneasa. are doua fetite mici este foarte fericita sa ca am reusit sa o ajutam prin gasirea unui motocultivator cu care sotul ei poate sa aduca un venit bun, nefiind nevoit sa paraseasca localitatea. Fara posibilitatea de a lucra local era nevoit sa mearga sa munceasca  in alte localitati, chiar si in afara tarii.

Samanta Buna

A fost o binecuvantare 3 in 1. Nu doar ca am interactionat cu oamenii. unul la unul. dar am si legat relatii noi. Le-am dat oamenilor un pachet cu seminte pentru gradina si un devotional evanghelistic pentru tot anul, iar altora le-am prezentat Evanghelia.
In urma acestui proiect am cunoscut un domn care a dorit o Biblie, pe care mi-a cerut-o cu lacrimi in ochi. Dupa ce i-am oferit Biblia,  si-a dorit sa inceapa un studiu Biblic.

Lucrarea cu copiii

In luna Februarie am inceput impreuna cu sora Lifche si Ruth-Naomi, fetita mea, sa mergem regulat intr-un nou loc al comunei, unde am inceput un grup nou de copii. Rugati-va in continuare pentru acest grup si pentru Mihaela, care a preluat responsabilitatea aceastui grup nou. La fiecare intalnire vin intre 10 si 15 copii.

Motive de rugaciune:

Constructia
-Bani necesari pentru fazele urmatoare
-Intelepciune pentru Daniel care raspunde de aces proiect
-Protectie in toate aspectele si fazele constructiei

Evanghelizare cu copiii si adultii
-Mantuirea copiilor care vin la grup
-Sa putem incepe din luna septembrie un grup de ucenicie format din preadolescenti din acest grup nou
-Adultii care vor sa studieze Scriptura, sa inteleaga si sa fie consecventi

Poze slujire
Familia Opris Aprilie 2018

Familia Opris Aprilie 2018

In luna aprilie am vizitat si am vestit Evanghelia unei persoane care a trecut printr-un moment greu in viata. I-am dat exemplu ce a facut Domnul Isus in viata mea. Si eu am trecut printr-o situatie similara cu mai multi ani in urma. Domnul Isus nu numai ca poate schimba vieti dar poate sa dea viata vesnica. (more…)
Comani Martie 2018

Comani Martie 2018

Ce bine este sa te stii in voia lui Dumnezeu, in locul hotarat de El pentru tine si in lucrarea la care El te-a chemat. El este Cel care ne incurajeaza, ne ridica si ne adaposteste la umbra aripilor Sale. Binecuvantat sa fie Numele Dumnezeului nostru Cel Atotputernic! In fiecare zi ne da puteri noi si ne rugam ca El sa ne foloseasca spre slava si spre gloria LUi in Comani.

Anul acesta, cu ocazia zilei de 8 martie am organizat un eveniment mai restrans in care am vrut sa incurajam in mod deosebit femeile care vin regulat la biserica de-a lungul anului. Am discutat despre nevoia principala a barbatului, respectul, dar si despre nevoia principala a femeii care este dragostea. Femeile au fost placut surprinse sa afle lucruri noi la care nu s-au gandit pana atunci, si au mers acasa cu invataturi noi pe care si-au dorit sa le aplice in viata de familie. Diavolul loveste mult in familiile din jurul nostru, de aceea cautam sa ducem in casele lor adevarul lui Dumnezeu legat de familie. Multi traiesc in familie ca doi straini, o iubire conditionata, o slujire a celuilalt din obligatie, ceea ce foarte dureros.

Impreuna cu cativa tineri veniti din SUA am facut si vizite in casele oamenilor, timp in care acestia si-au spus marturia despre cum au devenit ei crestini si au incurajat oamenii la o relatie personala cu Isus. Despre Dumnezeu, cei mai multi din comunitatea noastra cunosc multe lucruri,

dar le lipseste cu desavarsire acea relatie personala cu Isus de care avem nevoie fiecare dintre noi.

Domnul sa aiba mila de ei !

Aduc inaintea voastra si nevoia de un lucrator cu copiii. Sotia mea, Veronica, face lucrarea cu copiii in fiecare sambata, in cadrul unui program, dar vedem si nevoia unui program After School, unde copii sa fie ajutati la lectii. Am vazut si faptul ca unii intre ei au nevoie de mai mult decat un program o data pe saptamana. Rugati-va ca Domnul sa lucreze si sa aduca cel putin un lucrator cu copiii in echipa noastra. Ar fi de mare binecuvantare in lucrarea cu copiii din Comani.

Multumim pentru ca sunteti parte la lucrarea din Comani. Domnul sa va rasplateasca si sa va binecuvinteze atat pe voi cat si pe familiile voastre.

Motive e rugaciune
-intelepciune in tot ceea ce facem
-protectie peste familia noastra
-finalizarea constructiei
-un microbuz pentru lucrare

(more…)

Corabia Martie 2018

Corabia Martie 2018

Facem misiune cu resursele Împărăției lui Dumnezeu.

In luna Martie am văzut pus în practica motto-ul pe care îl avem “Lucram pentru Dumnezeu cu resursele împărăției lui Dumnezeu

(more…)

Familia Opris Februarie 2018

Familia Opris Februarie 2018

In luna martie am vizitat membri ai Bisericii Speranta, persoane care frecventeaza adunarea sau persoane nemantuite. Unora dintre, celor pe care i-am intalnit pe strada, le-am dat si brosuri sau Nou Testamente. Credinciosii ne-au primit cu bucurie ,iar unii dintre cei nemantuiti au discutat cu noi si au ascultat ceea ce le-am spus din Evanghelie.

(more…)

Martie 2018 Mich

Martie 2018 Mich

Isaia 43:19 “Iata, voi face ceva nou, si-i gata sa se imtample; sa nu-l cunoasteti voi oare? Voi face un drum prin pustie, si rauri in locuri secetoase.” (more…)

Beciu Feb 2018

Beciu Feb 2018

Luna februarie a fost o lună deosebită din punct de vedere climatic în comparație cu anii anteriori. Aproximativ toată luna cu excepția ultimelor cinci,șase zile a fost cald. Se putea spune că a venit primavara,însă ultimule zile ne-a făcut conștienți că iarna încă nu s-a terminat. (more…)

Daneasa Feb 2018 Stoica

Daneasa Feb 2018 Stoica

Marcu 12:30 Sã iubești pe Domnul, Dumnezeul tãu, cu toatã inima ta, cu tot sufletul tãu, cu tot cugetul tãu, și cu toatã puterea ta”; iatã porunca dintîi.

In aceste zile cu totii ne luam ramas bun de la omul despre care se spune ca in fiecare dimineata s-a trezit si a trait impartasind iubirea si iubindu-L pe Domnul si Dumnezeul lui.
Billy Graham pastorul Americii.

Cu totii cred ca ne dorim, ca la sfarsitul vietii noastre sa se spuna la fel si despre noi, ca L-am iubit si l-am facut cunoscut pe Domnul si Dumnezeul nostru.
Va multumim draga familie in Cristos pentru sustinerea voastra care ne incurajeaza sa continuam sa fim ambasadori lui in locul unde ne-a chemat.

Lucrarea cu copiii Decembrie

Evenimentele majore care ne-au ajutat sa Il facem cunoscut pe Dumnezeu in Daneasa si satele din imprejurimi au fost daruirea cadourilor de Craciun. Cu acest prilej am cunoscut doua familii pentru care acest act de dragoste a insemnat atat de mult.
– O fetita care are grija de tatal si fratele ei. Mama i-a parasit.
– Si un baiat a carei mama a murit, iar el are grija de tatal alcoolic. Cand l-am vizitat mi-a spus ca aduce lemne din padure singur.
Rugati-va pentru lucrarea cu copiii, sa o facem cu pasiune, dragoste si intelepciune.

Ucenicie: Decembrie-Februarie

Impreuna cu Marinel, Cristi si Emanuel am parcurs doua studii numite: 1 Crestinul si Biblia si 2 Crestinul si ascultarea. In urma studiului, toti au un program de citire zilnica a Bibliei si este o prioritate pentru ei.
In februarie am inceput un nou studiu, despre Identitatea noastra in Cristos.
Grupul se intalneste in fiecare joi.

Rugati-va pentru noi sa crestem si sa fim consecventi in citirea Biblie si in rugaciune.

Evanghelizare: Decembrie-Februarie

Calendare Viata

Anul acesta am reusit sa acoperim din nou toata comuna Daneasa, cu calendarele primite de la partenerii nostri din Germania. Aceste calendare sunt o unealta evanghelistica deosebita si un cadou minunat. Am avut ocazia sa cunoastem oameni care vor Biblii si oameni care au fost surprinsi sa primeasca ceva gratis.

O zi pe saptamana

In fiecare saptamana in afara evenimentelor evanghelistice, impreuna cu Cornel si Rachel, facem vizite evanghelistice si vorbim cu oamenii pe strazi.
Rugati-va pentru noi sa ajungem la oameni pe care Duhul lui Dumnezeu i-a pregatit, intelepciune in vorbire si cercetarea familiilor pe care le cunoastem.

Motive de rugaciune

Echipa de misiune:
Rugati-va pentru echipa de misiune care in ultima perioada trec prin diferite probleme.
– Familia Serbanescu si Familia Stoica se confrunta cu o respingere si un comportament rautacios impotriva copiilor lor la scoala, din partea colegilor. Motivul principal este faptul ca sunt pocaiti.
– Familia Mich a experimentat cateva probleme de sanatate, unele inca sunt pe lista de rugaciune.

Linia Intai
Este un grup de tineri crestini si necrestini. Impreuna ne disciplinam si ne evaluam in urmatoarele domeni:
– ce inseamna sa ai o relatie biblica cu Dumnezeu si sa o intretii
– un program de lucru acasa si de invatat pentru scoala.
– iar in timpul ramas avem diferite slujiri sociale si spirituale.

Samanta buna
Acest proiect este o unealta prin care vom sluji oamenii social, dauindu-le seminte de legume, dar si spiritual, prin ocazia de a le prezenta Evanghelia unu la unu, impreuna cu membrii din Daneasa.