Program E2E – generatia a III-a (2019-2020)

Costea Raul, Din slujire

”Pe El Il propovaduim noi si sfatuim pe orice om, si invatam pe orice om in toata intelepciunea, ca sa infatisam pe orice om desavarsit in Hristos Isus.” (Coloseni 1:28)

Programul E2E (”Echipat pentru a echipa”) este un program de echipare a credinciosilor care isi propune sa vina in ajutorul celor care vor sa se implice in lucrarea Domnului sau care sunt deja lucratori in ogorul Sau. Cu ajutorul acestui program, la sfarsitul celor 6 luni de instruire, studentii care participa la acest program vor putea raspunde la urmatoarele intrebari: Am eu chemarea de a fi misionar? Vreau sa fiu misionar pe termen scurt sau pe termen lung? Vreau sa fiu un misionar part-time sau full-time?

Le multumim de asemenea, tuturor celor care s-au implicat si au contribuit la inaintarea acestui program, atat prin rugaciuni cat si prin suportul financiar/material acordat.

Le aducem multumiri profesorilor pentru ca s-au pus la dispozitia Domnului cu scopul de a se alatura acestui program, de a veni in sprijinul cursantilor si de a-i indruma in alegerile pe care le au de facut sau in intelegerea mai buna a voii lui Dumnezeu cu privire la viata lor, la lucrarea la care i-a chemat Dumnezeu. Atat cunostiintele care vor fi obtinute la sfarsitul acestui program, cat si punerea in practica a acestora, ii vor ajuta pe studenti sa raspunda la intrebarile de mai sus, astfel incat ei vor putea sa ia o decizie in privinta slujiriii lor in campul de misiune.

Debut

Programul E2E a inceput anul acesta in luna septembrie si recent si-a incheiat cea de-a doua sesiune. Studentii care s-au inscris sunt in numar de sapte si toti provin din medii diferite si au marturii diferite in ce priveste alegerea lor de a participa la acest program de echipare, insa ceea ce i-a unit este dragostea pentru oameni, mai cu seama, dorinta de a le impartasi Evanghelia cu scopul de a-i aduce la mantuire. In aceste doua sesiuni s-au legat prietenii, s-a inceput o consolidare a cunostintelor teoretice si s-a trasat directia acestui program de echipare pentru clarificarea de la bun inceput a scopului urmarit de E2E.

In cele ce urmeaza, vor fi prezentate cateva impresii ale studentilor din perioada celor doua sesiuni de pregatire ale programului E2E.

PETRISOR BOLD

In aceste doua sesiuni am asistat la niste cursuri edificatoare cel mai interesant fiind cursul de Predicare Expozitiva care m-au ajutat in reorganizarea studiului asupra Scripturii, am fost uimit de faptul ca atunci cand vrei sa scoti un mesaj dintr-un text o poti face chiar daca la prima vedere te gandesti ca ar fi imposibil acest lucru.

NICU VLAD

Participarea la aceste cursuri mi s-a parut utila, m-a ajutat sa imi imbogatesc bagajul de cunostinte, m-a zidit sufleteste sa vad ca sunt oameni care vor sa faca ceva pentru Dumnezeu. Este o incurajare pentu mine acest lucru.
Apreziez modul de traire al oamenilor pe care i-am intalnit, deoarece sunt sinceri, reali, si isi recunosc greselile.
In mod specific, cursul Parteneriatul m-a surprins, iar Predicarea Expozitiva m-a ajutat sa inteleg cum poate sa fie un mesaj mai bun, mai concis.

AURA DUINEA

Am invatat cred si sper mai mult sa practic unitatea in diversitate; nimc nu este de dispretuit, fiecare este unic, valoros. Mi-a placut fiecare situatie in care am fost pusa, din orice lucru e de invatat, de adaugat… E2E este lucrarea fratilor: ei au viziunea si sunt surprinsa in mod placut de evolutia lucrurilor.

MARIANA VLAD

La aceste cursuri mi-au fost concretizate cateva aspecte legate de viata misionara si m-a ajutat, de asemenea, sa inteleg importanta studierii sistematice a Bibliei.

MIHAELA PETRE

In aceste doua sesiuni am aprofundat Cuvantul lui Dumnezeu, am pus baza intelegerii corecte a ceea ce insemana sa fii misionar si ce presupune aceasta lucrare pentru cel care este chemat sa misioneze. Am inteles ca nu se poate face misiune de unul singur, ci ai nevoie pe langa Dumnezeu de oameni si resurse financiare/materiale. Cred ca aceste sesiuni m-au ajutat la cresetrea spirituala, la o intelegere mai buna a rolului meu in lucrare/biserica si la o creionare corecta a portretului unui conducator care slujeste.
De asemenea, am avut bucuria de a planta samanta Adevarului si de a fi partasa la incoltirea acesteia. Ii multumesc Domnului si Ii dau slava pentru ca mi-a ascultat rugaciunile si am nadejdea ca aceasta samanta va creste, se va dezvolta frumos si va aduce rod.

TATIANA DUTA

Cu cat aprofundam mai mult, cu atat imi dau seama mai mult cat de putin cunosc si cat de superficiala sunt in multe situatii atunci cand vine vorba de aprofundarea Cuvantului. Imi dau seama ca in momentul in care am renuntat la Mobilitatea Erasmus in Polonia in schimbul unei experiente E2E, am laut cea mai buna decizie.

ZINAINDA ROSCA

Timpul petrecut in cadrul E2E m-a ajutat foarte mult, pe langa purtarea de grija a invatatorilor am primit si invataturi pe care le consider foarte bune, utile si sanatoase. Mi-a ramas ideea de a nu judeca motivatia inimii; ideea ca Domnul Isus a fost un conducator slujitor chiar si atunci cand ucenicii se gandeau numai la ei, chiar mi-a imbunatatit felul de a vedea lucrurile, de a lucra pe plan spiritual si profesional. As avea mai multe de povestit in legatura cu ceea ce mi-a ramas si cum adevarurile auzite m-au ajutat enorm, dar prefer sa raman laconica. 😊

Dupa cum ne sfatuieste apostolul Pavel in epistola sa catre Coloseni, capitolul 4:2-3, va rugam si noi sa ne purtati in rugaciune si sa sprijiniti aceasta lucrare de echipare in vederea largirii Imparatiei lui Dumnezeu, punand pe lista dumneavoastra de rugaciune, urmatoarele 

MOTIVE DE RUGACIUNE:

  • Calauzire din partea lui Dumnezeu pentru toti studentii in vederea realizarii proiectului individual de misiune
  • Folosirea tuturor resurselor de predare/invatare a profesorilor in vederea cresterii nivelului de cunostiinte teoretice si practice ale studentilor
  • Intelepciune in conducerea si organizarea sesiunilor E2E
  • Echipare si mentorare eficienta
  • Resurse financiare pentru finalizarea cursurilor

Va multumim pentru sustinere iar harul si pacea sa va fie inmultite!
Fiti binecuvantati!

’’Iar a Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi, 21 a Lui sa fie slava in Biserica si in Hristos Isus, din neam in neam, in vecii vecilor! Amin.’’ (Efeseni 3:20-21)

Poze din Slujire

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Articole Recente

Isa este Singura mea salvare

Isa este Singura mea salvare

"Isa este Singura mea salvare" عيسى هو خلاصي الوحيد Te trimit Povestea lui Miriam a început acum câteva zile după ce Ana a avut un vis. În visul ei Dumnezeu i-a spus ”te trimit”. Pentru că ea m-a întrebat ce părere am și ce ar putea visul să semnifice, i-am explicat...

Cu cadoul in mana si cu Isus in inima

Cu cadoul in mana si cu Isus in inima

Cu cadoul in mana si cu Isus in inima Acesta a fost moto-ul pentru numeroasele evenimente pe care le-am avut în decembrie. Am oferit aproape 2000 de cadouri copiilor și adulților din peste 20 de localitati. L-am vestit pe Isus și bunătatea Lui prin...

Sunt un om pierdut ce are nevoie de Dumnezeu.

Sunt un om pierdut ce are nevoie de Dumnezeu.

Sunt un om pierdut Un barbat pe nume Adrian a venit la biserica, la intalnirea noastra de duminica. M-am intalnit cu el a doua zi si mi-a spus: „Sunt un om pierdut. Am nevoie de Dumnezeu. Vad multe semne ca El ma urmareste. De cand am venit la biserica voastra, am...