Raul Costea – Newsletter nov 2022

Nov 8, 2022Costea Raul, Din slujire

Echipat pentru a Echipa

Programul E2E (Echipat pentru a echipa) îi pregătește pe studenți să devină misionari sau îi echipează pe actualii misionari, pe o perioadă de 6 luni. În a șasea generație avem în prezent 5 studenți în persoană și 7 care participă online.

Plantarea de biserică în Craiova

Partea de sud a României încă este considerată a fi o zona unde mulți oameni au nevoie să audă Evanghelia. Recent, biserica noastră din Craiova a crescut numeric cu mai mulți oameni care frecventează în mod regulat programele noastre. Recent, am terminat o serie de predici despre pildele lui Isus, ceea ce a fost încurajator, deoarece mulți participanți nu sunt încă credincioși, dar continua sa vina saptamanal si să asculte mesajele.

Grupul de tineri

Chiar dacă am mai avut si alte tabere de tineri, ultima tabără a avut un impact atât de mare asupra tinerilor, încât cei mai mulți dintre ei au început acum o călătorie cu Dumnezeu. Au venit cu regularitate la studiile biblice săptămânale și la evenimentele pentru tineri, iar unii se vor boteza luna viitoare.

Întâlnire departamentului de misiune

După 2 ani de întâlniri lunare zoom, am avut prima întâlnire personală cu misionarii și partenerii misionari ai Bisericii Speranța. Să fim din nou împreună în aceeași clădire pentru echipare și părtășie, a fost foarte încurajator pentru toți.

 Slujirea ucrainenilor

Chiar dacă în ultima perioada s-a vorbit mai puțin despre războiul din Ucraina, și am avut mai puține donații decât în primele luni, am decis că vom continua să fim credincioși și să ajutăm ucrainenii în orice mod vom putea. Recent, unul dintre partenerii noștri din Ucraina, pastorul Andrei, a venit să ne viziteze și să ne încurajeze echipa. Continuăm să trimitem convoaie în Ucraina și să ajutăm refugiații care sunt în tranzit către Europa de Vest. Pentru refugiații noștri pe termen lung, am găzduit recent o sărbătoare ucraineană de Ziua Recunoștinței, o seară de închinare și un eveniment pentru femei pentru a le încuraja.

Cereri de rugăciune:

  1. Vă rugăm să vă rugați pentru ca studenții E2E să beneficieze cu adevărat de programul nostru și să-i ajute în lucrarea lor.
  2. Dumnezeu să lucreze în inimile celor care participă la slujbele bisericii noastre și să ajungă să-L accepte pe Hristos în viața lor.
  3. Pentru grupul de tineri – Dumnezeu să li se descopere săptămânal în timpul întâlnirilor noastre și să crească în dorința lor de a-L căuta pe Dumnezeu.
  4. Vă rugăm să vă rugați pentru toți misionarii noștri, pentru familiile lor și pentru ca mai mulți oameni și parteneri să vină alături de ei.
  5. Pentru pace in Ucraina, războiul să se încheie.
Distribuie

Articole Recente

Slujire August 2023 – Costea Raul

Slujire August 2023 – Costea Raul

"Nimeni nu știa că am gânduri suicidare." Asta a spus o tânără în public, la tabăra de tineri, în timp ce mărturisea că s-a luptat mult să accepte...

Slujire iunie 2023 – Costea Raul

Slujire iunie 2023 – Costea Raul

Botez Iunie 2023 Craiova Lăudăm pe Dumnezeu pentru cele 5 persoane care au ales să-L urmeze pe Domnul prin botez pe 4 iunie. Botezul lor a fost o...

Oare merita?

Oare merita?

Pasiunea vieții mele este să fac ucenici după modelul lui Isus. Așadar, activitățile mele se desfășoară în această sferă; fie că este vorba despre...

Botez Craiova nov 2022

Botez Craiova nov 2022

Veronika Eu sunt Veronika și am 15 ani. M-am născut într-o familie creștină într-un oraș frumos dinsudul Ucrainei, Mykolaiv. Sunt a treia fiică din...

Ioan 3:16

Ioan 3:16

“…ca să înfățișăm pe orice om desăvârșit în Hristos Isus. Iată la ce lucrez eu și mă lupt după lucrarea puterii Lui, care lucrează cu tărie în...