fbpx

Raul, ești un musulman bun

Oct 25, 2021Costea Raul, Din slujire

„Raul, ești un musulman bun”

Asta mi-a spus Onur in timpul unei conversații cu el, după evenimentul pentru musulmani pe care l-am gazduit impreuna cu World Race. Onur ne-a vizitat pentru a lua un interviu ce ii era necesar in cadrul programului pentru studenti. Înainte de aceasta, am avut o discuție mai profundă cu el. Mi-a spus că este originar din Arabia Saudită, ulterior s-a mutat in Turcia și practică islamul.

L-am întrebat: „Dacă aș vrea să urmez islamul, care sunt beneficiile? Unde aș ajunge?” El a spus că voi ajunge cu Dumnezeu. Același Dumnezeu pe care Il au evreii și creștinii. Dumnezeul lui Avraam. Așa că l-am întrebat: „Pot fi sigur că voi ajunge la Dumnezeu?”
El a spus că mai întâi trebuie să mergi în iad și să plătești pentru toate păcatele tale și după ce ai plătit, apoi poți merge la Dumnezeu, dar acest lucru încă nu este sigur. I-am răspuns: „Deci Islamul nu are un salvator, ci doar un profet, nu? Trebuie să te salvezi?
El a spus „Da.”

Deci trebuie să plătești pentru păcatele tale?” am continuat eu.
Da.
Apoi m-a întrebat despre ce cred eu. I-am spus că in creștinism avem un Mântuitor, Isus Hristos, care a plătit pentru păcatele mele.
M-a întrebat: „Cum ai ajuns la această credință?
I-am spus că, din punct de vedere istoric, creștinismul mi-a adus mai multă confuzie decât m-a ajutat. Stiam ca in timpul cruciadelor mulți musulmani au fost uciși de către creștini. I-am spus că nu mă identific cu genul acesta de creștinism. În acel moment, Onur a devenit mai deschis și a spus: „Deci faci lucruri bune pentru că trebuie”.
I-am răspuns: „Fac lucruri bune pentru că vreau. Isus a plătit pentru păcatele mele și vreau să fac lucruri pentru El.” Atunci a spus: „Raul, ești un musulman bun.”.

M-am gândit la ce a spus Pavel. Cu evreul, m-am facut evreu. Cu grecul m-am facut grec. Mi-am spus: „Doamne, ajută-mă să fiu ca un musulman pentru a câștiga un musulman pentru Isus.

„Voi face toate lucrurile noi”

Apocalipsa 21:5 spune. „Iată, Eu fac toate lucrurile noi.”

Isaia 43: 18-19 spune „Nu vă mai gândiți la ce a fost mai înainte și nu vă mai uitați la cele vechi! Iată, voi face ceva nou și-i gata să se întâmple: să nu-I cunoașteți voi oare? Voi face un drum prin pustiu și râuri, în locuri secetoase.”

In urma evenimentului pentru femei pe care l-am avut recent, Ana a început un nou grup de ucenicie cu femei. Si Rachel a început un nou grup de ucenicie cu tineri de 13-18 ani.
Și, de asemenea, am început un nou grup de ucenicie cu tineri de peste 18 ani.

Ne-am propus, ca in cadrul evenimentelor pentru musulmani, sa avem o abordare noua. În loc să le spunem mai întâi noi despre Isus , îi lăsăm să vorbească despre religia lor. Astfel putem aprofunda relația cu ei și apoi să împărtășim Evanghelia.

Avem trei cupluri in biserica noastră care au început o nouă viață de familie: Nicolas și Marina, Lucian și Oana, Lucian și Maya. Dumnezeu să binecuvânteze fiecare căsnicie in parte. Suntem recunoscători pentru toate inceputurile și avem încredere în Dumnezeu că va continua tot ce a inceput. Filipeni 1:6 „…pentru ca Cel care a început în voi o lucrare bună, o să o ducă la bun sfârşit până în ziua lui Hristos Isus.

Răspunsuri la rugăciuni

1) Dumnezeu a adus aceste 3 familii noi în comunitatea noastră.
2) Cu ajutorul lui Dumnezeu, am putut plăti chiria în fiecare lună.
3) Cei din “World Race” au avut cu adevărat un impact în Craiova și s-au format multe relații.
4) Evenimentul pentru musulmani a decurs bine și am reușit să continuăm să legam relații.
5) Am avut 2 luni de echipare cu studenții din programul E2E. Dumnezeu îi edifică atât prin cunoștințele de la cursuri predate de profesori în mod relevant, cât și prin mentorarea pe care o dobândesc de la oameni ai lui Dumnezeu care se implică în viața lor.
6) Ana a început un nou grup de ucenicie după evenimentul avut cu femeile.

Cereri de rugăciune

1) Vreau să încep un nou proiect. 300 pentru 300.000. Vreau să obțin 300 de interviuri și mărturii pe care să le împărtășesc online celor 300.000 de craioveni.
2) Vă rog să vă rugați ca situația COVID și noile restricții din Craiova să nu ne restrângă activitatea misionară.
3) Încă ne rugăm pentru ca cineva să se angajeze să doneze 1200 de lei pe lună pentru chiria centrului nostru de misiune.
4) Am început o nouă serie de predici inspirate in Predica de pe Munte.
5) Ne așteptăm să vină mai multe echipe care să lucreze alături de noi și ne rugăm ca noile restricții să nu-i țină în afara României sau să restricționeze evanghelizarea pe care intenționăm să o facem.

Distribuie

Articole Recente

Botez Craiova nov 2022

Botez Craiova nov 2022

Veronika Eu sunt Veronika și am 15 ani. M-am născut într-o familie creștină într-un oraș frumos dinsudul Ucrainei, Mykolaiv. Sunt a treia fiică din...

Raul Costea – Newsletter nov 2022

Raul Costea – Newsletter nov 2022

Echipat pentru a Echipa Programul E2E (Echipat pentru a echipa) îi pregătește pe studenți să devină misionari sau îi echipează pe actualii...

Ioan 3:16

Ioan 3:16

“…ca să înfățișăm pe orice om desăvârșit în Hristos Isus. Iată la ce lucrez eu și mă lupt după lucrarea puterii Lui, care lucrează cu tărie în...

Am zis Da!

Am zis Da!

Am zis Da!…celor 300 de refugiați cărora trebuia să le oferim cazare și mâncare pe toată perioada războiului.  Cam așa suna cererea telefonică...

Între două războaie

Între două războaie

Timp de doi ani ne-am luptat cu un dușman invizibil dar care a luat vieți, a intimidat guverne și țări întregi, a îngenuncheat economii și cel mai...