Slujire iunie 2023 – Costea Raul

Jun 29, 2023Costea Raul, Din slujire

Botez Iunie 2023 Craiova

Lăudăm pe Dumnezeu pentru cele 5 persoane care au ales să-L urmeze pe Domnul prin botez pe 4 iunie. Botezul lor a fost o minunată mărturie publică a credinței lor în Isus Hristos. Am fost încurajați de mărturiile lor și de felul în care Dumnezeu lucrează în viețile lor!

Mari a suferit de atacuri de panică ani de zile și s-a gândit să-și pună capăt vieții, dar apoi o familie din Biserica Speranța le-a spus despre iubirea și libertatea lui Isus. Cuvintele ei au fost:, “Eram pierdută, dar Isus m-a găsit și m-a salvat!”

Daniela a crescut într-un mediu ortodox în care a dus o viață bazată pe tradiție din care lipsea relația personală cu Dumnezeu. Copiii ei au fost modul prin care a luat cunoștința cu Isus și tot ei au invitat-o la Biserica Speranța, unde a întâlnit “pacea și prezența Domnului”. Dumnezeu a început să lucreze în viața ei, confirmând un vis pe care îl avusese ca adolescentă. În vis, Dumnezeu i-a spus: “Este zadarnic să fugi și să te ascunzi, pentru că tot voi veni și te voi lua și vei fi a Mea!”

Alex provine dintr-un mediu cu droguri, depresie și experiențe lumești. Fost ateu auto declarat, el L-a întâlnit pe Dumnezeu într-un mod puternic în adolescență. Mai apoi, s-a întors la o viață a plăcerilor lumii, rămânând captiv într-o viață fără scop. A venit la Biserica Speranța și L-a întâlnit pe pastorul Raul, care l-a ajutat să înțeleagă mai profund cine este Isus. A început să crească spiritual și să fie eliberat pentru slava lui Dumnezeu. “Acum sunt convins că Dumnezeu mi-a iertat păcatele și vrea să fiu aproape de El, de aceea vreau să fiu botezat și să fiu aproape de El acum și pentru totdeauna.”

Răzvan provine dintr-un mediu ortodox. El “știa” despre Dumnezeu, dar nu-L cunoștea cu adevărat. “În interior, încercăm mereu să fiu ‘mare și superior’ față de cei din jurul meu, dar în sufletul meu eram neliniștit.” A ajuns la Biserica Speranța, unde a învățat să asculte de Dumnezeu și a descoperit bucuria de a fi cu El.

La finalul botezului, David a venit în față pentru a împărtăși că și el dorește să fie botezat. Părinții lui sunt reticenți și doresc să aștepte până când va împlini vârsta de 18 ani. Acest lucru nu l-a oprit să dorească să facă acest pas în relația lui cu Dumnezeu.

Tabără de baschet

Am avut ocazia să colaborăm cu Școala Creștină Bethesda din SUA, în organizarea unei tabere de baschet pentru copiii și tinerii din Craiova, incepand 12 iunie. Acest eveniment a contribuit la crearea unei platforme de încredere și la construirea de relații cu peste 100 de copii și tineri. Pe lângă construirea relațiilor și stabilirea unei credibilități în Craiova, acest eveniment a ajutat și la promovarea și lansarea unui program de vară pentru copii.

Cereri de rugăciune

  • Vă rog să vă rugați pe măsură ce continuu să îi ucenicizez pe cei botezați și să construiesc relații sănătoase și intenționate cu ei.
  • David dorește să fie botezat, dar părinții lui îi cer  să aștepte până când va fi mai mare. Rugați-vă ca el să continue să-L caute pe Dumnezeu și să crească în relația lui cu El.
  • Lăudați-L pe Dumnezeu împreună cu noi pentru noile relații care s-au format în urma taberei de baschet. Rugați-vă ca Biserica Speranța să continue să gestioneze înțelept noile relații.
  • Rugați-vă pentru noul program de vară pe care îl lansăm. Acest “Club pentru copii” este un efort de a ajunge la oameni prin predarea limbii engleze,  prin lecții biblice și jocuri.
  • Suntem recunoscători pentru Școala Creștină Bethesda din SUA, care a colaborat cu noi pentru organizarea taberei de baschet. Ne rugăm ca relația noastră cu școala și cu Biserica parteneră (Biserica Biblică Parkside) să continue să se dezvolte și să crească.
  • Vă rugăm să vă rugați pentru “Festivalul Familiei” care va avea loc la începutul lunii august și pentru tabăra de tineret din a treia săptămână a lunii august. Cerem lui Dumnezeu să binecuvânteze aceste evenimente și să adâncească relația noastră cu comunitatea prin aceste inițiative.
  • Rugați-vă pentru înțelepciune în timp ce încerc să recrutez misionari World Raceși alți oameni pentru misiune pe termen lung cu Biserica Speranță.
  • Ne rugăm ca Domnul să trimită mai multe echipe pe termen scurt care să lucreze alături de noi.
  • Avem nevoie de încă 31 de persoane care să se angajeze să doneze 25 USD pe lună. Rugați-vă ca Domnul să ne trimită mai mulți donatori care să se alăture financiar în acest fel.


Distribuie

Articole Recente

Slujire August 2023 – Costea Raul

Slujire August 2023 – Costea Raul

"Nimeni nu știa că am gânduri suicidare." Asta a spus o tânără în public, la tabăra de tineri, în timp ce mărturisea că s-a luptat mult să accepte...

Oare merita?

Oare merita?

Pasiunea vieții mele este să fac ucenici după modelul lui Isus. Așadar, activitățile mele se desfășoară în această sferă; fie că este vorba despre...

Botez Craiova nov 2022

Botez Craiova nov 2022

Veronika Eu sunt Veronika și am 15 ani. M-am născut într-o familie creștină într-un oraș frumos dinsudul Ucrainei, Mykolaiv. Sunt a treia fiică din...

Raul Costea – Newsletter nov 2022

Raul Costea – Newsletter nov 2022

Echipat pentru a Echipa Programul E2E (Echipat pentru a echipa) îi pregătește pe studenți să devină misionari sau îi echipează pe actualii...

Ioan 3:16

Ioan 3:16

“…ca să înfățișăm pe orice om desăvârșit în Hristos Isus. Iată la ce lucrez eu și mă lupt după lucrarea puterii Lui, care lucrează cu tărie în...