Slujire toamnă-iarnă 2020

Jan 25, 2021Din slujire, Local

Misiunea Bisericii noastre, Speranța, este să duca speranță prin împlinirea nevoilor spirituale și fizice ale semenilor noștri. Ceea ce vrem este ca biserica noastră să-L facă cunoascut pe Dumnezeu prin fapte, prin atitudine, cuvinte și gânduri, în fiecare aspect al vieții noastre. Astfel că în perioada de toamnă-iarnă 2020, Biserica a continuat să urmărească și să lucreze spre împlinirea acestei misiuni.

Știm că sufletele noastre au nevoie în permanență de hrană tare din Cuvântul lui Dumnezeu, de aceea, frații care predică Bisericii Speranța, s-au întâlnit săptămânal în ziua de Joi, pentru a învăța și a se echipa în a predica biblic și relevant.
De asemenea, această hrană bună și sănătoasă am continuat să o căutăm în studierea cărții Romani în cadrul celor 4 grupe mici în care Biserica Locală Speranța este împărțită. Ne dorim ca aceste grupe celulă să devină un loc unde fiecare membru să fie încurajat, învățat, înțeles, iubit și schimbat în asemănare cu Domnul și Mântuitorul nostru.

Ne bucurăm să știm că în această perioadă 3 persoane au făcut catehizate, în zilele de vineri și de sâmbătă, în vederea botezului. De asemenea, în zilele de  Marți și Joi, au avut  loc întâlniri de consiliere și ucenicizare a membrilor bisericii.
Pe lângă hrana din Cuvânt, Biserica a continuat să fie încurajată și de închinarea prin cântare. În vederea aceasta, echipa de închinare s-a întâlnit cu credincioșie la repetiții și cu darul pe care Dumnezeu l-a revarsat peste cei din echipă, a continuat să fie o încurajare pentru noi în cadrul adunărilor publice ale Bisericii.

În anul acesta, programul de colinde a fost gândit și organizat într-un mod diferit de anii trecuți, din cauza restricțiilor impuse de autorități. Lucrul acesta nu a împiedicat cu nimic ca Bisericii să îi fie amintit prin colinde, minunatul moment ce a schimbat istoria în doua: Nașterea Fiului lui Dumnezeu. Ba mai mult, programul de colinde a fost transmis live, astfel că mult mai mulți oameni au avut ocazia să fie colindați și vestea bună să ajungă și în casele lor.

Tot în cadrul programului de Crăciun, tinerii Bisericii Speranța,  au muncit, s-au implicat și au pregătit o scenetă care avea ca scop de a-i face pe privitorii fizici, din biserică sau pe cei virtuali, să se gândească și să înțeleagă ca Domnul Isus Hristos s-a născut pentru mântuirea și iertarea fiecăruia dintre noi. A fost o slujire și o experiența minunată pentru tinerii Bisericii noastre! Majoritatea lor participă regulat la programul Catalist, în fiecare  zi de sâmbătă, program în care se dorește ca Evanghelia să le fie vestită, arătată și dovedită în forme relevante vârstei lor, astfel încânt ei să ajungă să devina ucenicii Domnului Isus Hristos.

Cu același scop de a-i încuraja pe tineri să se apropie de Dumnezeu, s-a organizat pentru prima dată în biserica noastră, un eveniment de 1 Decembrie cu tema Libertate. Să continuăm să ne rugăm ca tot mai mulți tineri din Drăgănești-Olt și din împrejurimi să fie eliberați de păcat și liberi pentru Dumnezeu.

Ne dorim ca Biserica noastra să fie cel mai sigur loc pentru tinerii și copiii noștri, loc unde să se simtă iubiți și ajutați să Il descopere pe Dumnezeu. Astfel că, după o pauză de mai bine de jumătate de an, s-au început programele pentru copiii bisericii, duminică dimineața și duminică seara, unde ei cântă, discută, se joacă, memorează versete și se roagă.

Biserica a mai văzut o nevoia în rândul copiilor și anume aceea de evanghelizare a altor copii din Draganesti-Olt.  S-a organizat eveniment evanghelistic cu tema Poveste de Craciun, unde copii din oraș cu vârstele 6-10 ani, unii dintre ei chiar însoțiți de părinți, au auzit vestea minunată a nașterii Fiului lui Dumnezeu. Ne-am bucurat că Dumnezeu ne-a dat biruință în această activitate, atât copiii cât și părinții prezenți au rămas impresionați și și-au exprimat dorința de a mai veni. De aceea ne dorim continuarea acestor evenimente evanghelistice, o dată pe lună, unde copiii din orașul nostru să fie învățați despre Dumnezeu și prin ei familii noi din orașul nostru să îl descopere pe Dumnezeu.

De asemenea, in preajma Sarbatorii Nașterii Domnului Isus, Dumnezeu ne-a binecuvantat cu peste 500 de cadouri-cutii pe care le-am daruit copiilor, aducând astfel o mică bucurie în inimile lor. Cu această ocazie am legat multe relații cu părinți din oraș, pentru care ne dorim  să ajungă să audă despre Dumnezeu și să fie luminați.

Tot în dorința ca mult mai mulți oameni din jurul nostru să îl cunoasca pe Dumnezeu, frați și surori din biserică au ieșit pe stradă pentru evanghelizare, dăruind  literatură creștină, chiar și măști. Ne dorim ca sufletele drăgăneștenilor să se deschidă pentru Dumnezeu și sufletele lor să fie salvate.

Dumnezeu ne pune pe inimă să avem în vedere și nevoile lor fizice și El a făcut ca prin dărnicia altor frați să avem resurse pentru a pregăti peste 20 de pachete care au fost dăruite familiilor nevoiașe din oraș.

În vederea slujirii comunității, Dumnezeu continuă să se folosească de Asociația Speranță pentru Comunitate prin care se distribuie haine, încălțăminte și alte bunuri oamenilor din oraș. De asemenea, prin programul After school, sunt împlinite nevoi ale 19 copii din oraș, oferindu-li-se ajutor la teme, încurajare și susținere în domeniul școlar.

Nu doar oamenii din afara bisericii au fost ajutați, ci chiar și fraților li s-a purtat de grijă, li s-au dăruit haine și alimente. Suntem mulțumitori pentru orice dărnicie ce ni se oferă pentru biserica noastră! Surorile vârstnice au beneficiat de o îngrijire mai atentă la domiciliu și s-a văzut purtarea de grijă între frați, când unii dintre noi au fost bolnavi sau în izolare. Biserica a răspuns atât în rugăciune cât și prin implicare practică în susținerea acestor situații.

Chiar dacă trebuie să ne desfășurăm viața de biserică în condiții de pandemie, vrem să continuăm să ne ajutăm, să veghem unii asupra altora, să avem părtășie, să ne căutăm unii pe alții, deși suntem nevoiți mai mult ca oricând să folosim tehnologia.

Grupul pe Facebook al bisericii este o unealtă ajutătoare la menținerea părtășiei și a relațiilor. Exista chiar un grup pe WhatsApp al surorilor, in care, asa dupa cum ii este numele: Să ne încurajăm, surorile din biserică se încurajează prin versete, melodii, mărturii, motive de rugăciune, anunțuri. În aceste forme, dar și prin adunările publice din fiecare duminică, prin întâlnirea de  Miercuri la rugăciune, prin grupele mici de studiu, vrem sa veghem și să adâncim relațiile dintre frați, iar cei care nu pot să participe, sunt vizitați, sunați, slujiți și li se  da Cina de  către echipa pastorală.

O provocare în această perioadă a fost ca să veghem la ținerea regulilor privind protecția noastră în timpul  acestei pandemii. S-au dezinfectat spațiile, s-a menținut distanțarea și s-a vegheat la purtarea măștii. Dar cu toată precauția noastră, ne rugam lui Dumnezeu să ne pazească de Covid și de alte boli contagioase.

Daca nu pazeste Domnul o cetate, degeaba vegheaza cel ce o păzește. (Psalmul 127:1).

De aceea ne încredințăm în brațul Lui de Tată iubitor și ne dorim să ne ducem sănătoși, viața și activitatea ca biserică, plini de dragoste pentru El și pentru semenii noștri.

Distribuie

Articole Recente

Scrisoare misionara Februarie 2023

Scrisoare misionara Februarie 2023

Viata personala și de familie Intelelciunea este aratata prin tacere. Vorbe multe, argumente, uneori manipulare, anatemizarea persoanelor sau spiritualizarea lucrurilor…Toate acestea pot avea loc in conversatiile noastre cu ceilalti, pentru arata ca stim chiar si...

Scrisoare misionara Noiembrie 2022

Scrisoare misionara Decembrie 2022

Viata personala și de familie Lucrul cu oamenii nu este întotdeauna ușor, ci uneori este provocator. Pe de-o parte, lucrul împreuna cu alții scoate în anumite situații în evidența, egoismul tău și mentalitatea individualistă și chiar un spirit neiertător. In acest...

Scrisoare de informare iunie 2022

Scrisoare misionara Noiembrie 2022

In luna aceasta am fost vizitati de un grup de frati din Bucuresti, care ne-au ajutat in evanghelizare in diferite localitati din zona noastra de misiunea: Draganesti-Olt, Stoenesti, Berindei, Stoicanesti. Ne-am bucurat ca Evanghelia a fost predicata multor persoane....