Stoenesti – Aprilie 2021

May 12, 2021Din slujire, Stoenesti

?

Ne bucurăm de fiecare dată când putem să slujim oamenii din comunitatea noastră. In felul acesta putem fi lumini și Dumnezeu este glorificat.
Unii dintre oamenii care au parte într-un mod special de un ajutor neașteptat sunt tanti Leana și nea Tita, asa cum sunt cunoscuți în comunitatea noastra. Aceasta familie locuieste in Stoenești si amandoi au fost parte la slujbele Bisericii din Stoenești ani la rând. Dar încet, încet bătrânețea și bolile i-au afectat pe amândoi soți.
Tanti Leana a ajuns să nu se mai poată deplasa, iar nea Tita a început să își piardă vederea fiind aproape de orbire.
Cei doi bătrâni locuiesc singuri într-o casă care a început să fie insalubră și pradă stricăciunii- cu pământ pe jos, pereți nezugraviți de mult timp, o sobă care a afumat pereții casei până i-a înnegrit. Nu au nici măcar electricitatea în casă.

Am văzut problema lor și ne-am gândit că ar fi un mare ajutor să putem face ceva pentru ei. Dumnezeu a pregătit fonduri ce au fost folosite pentru ajutorarea lui tanti Leana și a lui nea Tita.
Am reușit să îl ducem pe nea Tita la oftalmolog pentru a putea primi o consultație și o trimitere la un specialist in vederea unei eventuale operații de cataractă. Apoi soba a fost curățată pentru a nu mai emana fum.
Am chemat si o firmă care a montat geamuri și uși noi si am început renovarea pereților și tavanelor. Dorim să putem cumpăra și mobilă (dulap și canapele) și să continuăm să facem ca aceasta căsuță să devină un loc plăcut și confortabil pentru cei doi bătrâni.
Ne dorim să putem să îi ajutăm să fie conectați și la electricitate.
Toate lucrările ce au avut loc la această căsuță au fost remarcate si de vecini și chiar angajații de la primărie și-au exprimat intenția de a fi parte în ajutorarea celor doi soți.
Vecinii au rămas uimiți de transformările ce au avut loc în casă, știindu-i pe tanti Leana și nea Tita de mulți ani în incapacitatea de a mai face ceva pentru a întreține căsuța lor.

Nea Nicu, un om amarat  si necajit, traieste din ce castiga cu bietul magarus. El bolnav de tuberculoza si locuieste intr-o cladire abandonata. Sotia lui a fost ucisa de un cioban iar copiii toti sunt dati in grija statului.
Cand m-a vazut ca vin la el, s-a bucurat asa de mult incat aproape ca a plans de bucurie.
Cata bucurie din partea unui om pentru un lucru asa de mic!

Pentru toate acestea Îi mulțumim Domnului și celor ce s-au implicat!

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Articole Recente

Scrisoare de informare Septembrie 2021

Scrisoare de informare Septembrie 2021

Devotional Dincolo de incertitudinea si nesiguranta care domnesc in jurul nostru, din punct de vedere economic, fizic si spiritual, apar unele intrebari legitime din partea unor oameni. Ce se intampla cu lumea aceasta? Cand se va termina pandemia aceasta? Poate ca...

Dumnezeu ne cheama la ascultare

Dumnezeu ne cheama la ascultare

Devotional Dumnezeu ne cheama la ascultare. Suntem in tensiunea creata de lumea in care traim, cu valorile pe care le promoveaza si nevoia de a asculta de Dumnezeu in toate lucrurile. Dincolo de a face ceva pentru Dumnezeu, El doreste ascultarea si supunerea...

Stoenesti – Martie 2021

Stoenesti – Martie 2021

Devotional Binecuvantat sa fie Domnul care este bun cu noi si bunatatea Lui se innoieste in fiecare zi.Bunatatea lui se arata prin faptul ca a binevoit sa ne descopere mantuirea Lui prin Isus Hristos, Fiul Sau. Bunatatea Lui este aratata si prin faptul ca El cheama pe...

Stoenesti – Noiembrie 2020

Stoenesti – Noiembrie 2020

Devotional Dumnezeu este credincios, El nu se schimba in functie de imprejurari, ba chiar imprejurarile sunt mijloace prin care El Isi implineste voia Lui. Suntem in pandemie si poate multi dintre noi suntem afectati de acest lucru fie fizic, cu probleme de sanatate,...

Stoenesti – Octombrie 2020

Stoenesti – Octombrie 2020

Rugaciune si Multumire Multumim Lui Dumnezeu pentru bunatatea Lui care se arata fata de noi in fiecare zi!Multumim pentru ca ne a cautat pe noi, cei pierduti in pacatele noastre. Am fost gasiti si acum suntem ai Lui.Ne bucuram de iertarea oferita si de o perspectiva...

Stoenesti – Septembrie 2020

Stoenesti – Septembrie 2020

Ii dam slava Domnului pentru bunatatea Lui Recunoastem harul si bunatatea Lui Dumnezeu care se arata fata de noi in fiecare zi. Ne-am gandit zilele acestea ca atatia frati de-ai nostri s-au inbolnavit de acest virus si unii chiar au murit lasand in urma lor familii si...