Stoica Marian sept-oct 2020

Din slujire, Stoica Marian

In urma ca cativa ani, ca student la Alege Viata, am avut o tema care implica sa scriu tatalui meu o scrisoare. Relatia pe care o am acum cu el se datoreaza Tatalui cersc care m-a ajutat sa iert si sa il primesc inapoi in viata si familia mea. Din acea scrisoare imi amintesc un gand.
’Cand viata iti ofera experiente  acre, converteste-le intr-o limonada’’
De curand, am trecut printr-o experienta asemanatore. Am invatat multe despre mine si despre oamenii pe care credeam ca ii cunosc. Acuma sunt intr-o perioada de vindecare si sper ca in curand sa pot ajunge la “limonada”.

Painea cea de toate zilele

Ce Dumnezeu initiaza, faforizeaza si duce la bun sfarsit. Aceast proiect este o bucurie si o incurajare. Am reusit sa ridicam hala si sa ne propunem urmatoarele obiective: electricitate, instalatie si poarta. Rugati-va pentru inaintare si parteneri care sa se alature acestei lucrari.

Grupul de evanghelizare

Anul acesta am inceput diferit intalnirile noastre regulate. Ne intalnim sambata in loc de miercuri. Ma intalnesc cu ei individual la citire si rugaciune sau  momente cand putem sa avem discuti mai adanci. Rugati-va pentru intelepciune, consecventa, smerirea tinerilor si inspiratie la momentele evanghelistice pe care le gazduim.

Calatoria de promovare

Scopul in acesta calatorie a fost de a consolida relatii, de a vizita colaboratori de anii trecuti care m-au ajutat in strangerea de cadouri, de resurse pentru misiune si cooptare echipe pe termen.
O dorinta apasata in aceasta calatorie a fost de a procura Noi Testamente pentru proiectul de evanghelizare. Insa Dumnezeu m-a surprins cu o donatie de 200 de Biblii prin pastorul Biserici Penticostale Betleem, Beclean.
O alta bucurie este oportunitatea de a colabora cu o biserica din Cluj, care doreste ca anul acestea sa ne viziteze la colindat si tot odata sa se alature proiectului de cadouri.
Colaboratorii din Timisoara au reusit in acest an sa ne slujeasca prin vizita lor care a adus mare incurajare. Un grup de 19 frati si surori, au format 4 echipe care au slujit sambata toata ziua prin vizite evanghelistice si oferirea de alimente. Cele 4 echipe au slujit in: Coteana, Draganesti prin activitatea hochei de strada, Beciu, Craiova si Caciulatesti.

Evanghelizare personala in Draganesti-Olt

In fiecare saptamana ma intalnesc personal cu baietii de la grup si ci care participa la intalnirea evanghelistica de Sambata seara. Tot Sambata, incepand cu ora 15:00, organizez hochei de strada, cu scopul de a lega relatii cu alti tineri din Draganesti. Rugati-va pentru credinta si intelepciune cu tinerii  noi si cu cei de la grupul de casa care se numeste  “Sa fi om inseamna…?”

Coteana

In fiecare zi de joi, merg alaturi de fratele Sami Iliesi misionarul Biserici Speranta, in a-l asista in punctul lui de misiune Coteana pentru o jumatate de zi. Impreuna facem evanghelizare pe strada si ocazional in alte forme. De curand, Dumnezeu a ingaduit sa il ajut sa cumpere o vaca pentru una din familiile din sat.

Craiova

In Craiova, merg in fiecare zi de Marti, pentru evanghelizare prin diferite forme in functie de cum planifica fratele Raul Costea.  Aici il assist pe unul dintre slujitorii din echipa de plantare de biserica. Rugati-va pentru protectia mea in trafic dar si cea fizica. Romania a intrat pentru luna Noiembrie in noi restricti, cu posibilitatea de prelungire.

Rugati-va pentru mama, care de curand a avut accident vascular usor. Are pierderi de memorie, se exprima greu si are stari melancolice. Dumnezeu ne-a ajutat sa gasim un doctor neurolog, care este si frate in credinta. Rugati-va si pentru protectia lui, sa fie pazit de infectie cu noul coronavirus.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/FRddiYvjQyff2tgJ8″ number-photos=”30″ number-photos-per-row=”5″ cache-interval=”0″]

Distribuie

Articole Recente

Familia Stoica, update dec 2021

Familia Stoica, update dec 2021

Slujirea in sfera darului: un cantec de lauda spre Gloria lui Dumnezeu. Departamentul de misiune.-Asistarea misionarilor prin ajutor umanitar....

Familia Stoica, Septembrie-Octombrie 2021

Familia Stoica, Septembrie-Octombrie 2021

Draga familie in Cristos, Cu bucurie si recunostinta va scriu aceste randuri. Sunt incurajat de bunatatea lui Dumnezeu si reflectand la biruinta pe...