Viziune 2021

Jan 15, 2021Costea Raul, Din slujire

SCOPURI PENTRU 2021

Plantare de biserică în Craiova

 1. Până la finele anului, vrem să înființăm 8 grupuri de ucenicie.
 2. Ne propunem ca să solidificăm lucrarea cu copiii, având cel puțin 20 de copii care participă regulat la programul de ucenicie.
 3. De asemenea am vrea ca și grupul de tineri sa fie stabil, cu cel puțin 20 de participanți regulat.
 4. Ne dorim să începem între 3-5 biserici de casă în diferite cartiere din Craiova. Există 17 cartiere diferite în Craiova. În acest moment, Biserica Speranța este un centru pentru toate aceste cartiere, dar în viitor, am dori să vedem o biserică de casă  în fiecare cartier.
 5. Dorim să avem 6 cluburi de limbi străine, până la sfârșitul anului. În momentul de față, avem 3 cluburi de limba Engleza – câte unul pentru: copii, tineri și adulți. Am vrea să înmulțim acestea și chiar să avem și un club de limba Spaniolă.
 6. Vă rog să vă rugați pentru mine ca să pot predica Evanghelia dupa Ioan cu înțelepciune și prin puterea Duhului Sfânt, ca cei necredincioși să ajungă să creadă în Isus ca Fiu a lui Dumnezeu.

E2E – Un program de 6 luni conceput pentru a ajuta bărbații și femeile europene să crească în cunoștințele biblice despre misiunea și să afle dacă Dumnezeu îi cheamă în misiune full-time sau nu. 

 1. Vrem să ducem la capăt generația 4-a de E2E pe 30 Martie. În această generație avem și participanți Romi. Aș vrea să-i văd pe acești participanți implicați în plantarea de biserici în comunitățile de Romi.
 2. Vrem să începem generația 5-a în Septembrie. Scopul pentru această generație este ca o parte dintre studenți să fie recrutați în echipele de plantare de biserici din misiunea noastră. Recrutarea va fi realizată până la sfârșitul lui Iunie. Până în Iunie trebuie să mă întâlnesc cu studenții, să termin cu interviurile și să găsesc un mentor pentru fiecare student.

Misiune în Partea de Sud a României

 1. Fiecare plantator de Biserică să aibă o echipă și să nu fie singur. Foarte mulți plantatori de biserică din misiunea noastră sunt pe teren singuri și nu au o echipă cu care să lucreze împreună.
 2. Să avem o ieșire (retreat) cu misionarii noștrii. Vrem să avem un timp împreună de părtășie și să întărim relațiile dintre noi.
 3. Să ajut misionarii cu echipe pe termen scurt. Cu echipele din alte țări sau din România care vin aici, vrem să asistăm misionarii de aici. 
 4. Sprijin financiar pentru misionari. Din cauza pandemiei și a multor alte motive, unii dintre misionarii noștri sunt sub buget. Aș dori să le văd cel puțin peste 50%, dacă nu total acoperiți.
 5. Misiunea Digitală. În timpul pandemiei, am realizat că mulți oameni sunt pe platformele online. Conceptul găsit în Biblie este, “Mergi acolo unde sunt oamenii.” În secolul 1, dacă misionarii nu erau în persoană, trimiteau epistole. Chiar și în acea perioada, distanțarea socială a generat ceea ce avem acum în Noul Testament. În 2020, distanțarea socială datorită pandemiei, a generat misiunea noastră digitală, ducem Evanghelia în casele oamenilor. Sunt cel puțin 6 postări pe zi, care include învățături Biblice, mărturii sau cuvinte de încurajare.

Proiecte în zona Balcanilor

Vrem să avem 5 călătorii misionare în zona Balcanilor în 2021. Mergem în comunitățile din zona Balcanilor care vorbesc limba Română și împărtășim Evanghelia cu ei. Pentru mai multe informații, da click pe acest link: https://impreunainmisiune.ro/balkans/

Sprijin financiar

Datorită pandemiei la nivel global, trebuie să găsim încă 60-70 de susținători care să acopere nevoile financiare ale misiunii și ale misionarilor cu 25 lei/lună. https://impreunainmisiune.ro/donate-raul-costea-ministry/

Vino alături de noi în rugăciune

*Dacă ești interesat să te rogi pentru aceste scopuri zilnic sau săptămânal, te rugăm să îți adaugi numele în acest document. Caut 100 de parteneri în rugăciune pentru misiunea din Oltenia.*
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1frZqCDdUGi7iBjF3ioTtmCc-YpcuETr1MVvTKACIcPg/edit?usp=sharing

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Articole Recente

După doar 4 luni în 2021…

După doar 4 luni în 2021…

Datorită harului lui Dumnezeu și investiției voastre spirituale si financiare in slujirea noastra, am putut atinge cateva obiective din viziunea noastra pentru 2021: Am finalizat cu succes a 4-a generatie de E2E și am recrutat deja aproximativ 13 noi studenți pentru a...

Luptând cu sărăcia spirituală și materială

Luptând cu sărăcia spirituală și materială

Marin este un copil de la periferia orașului Craiova, un oraș cu o populație de peste 300,000 de locuitori. Ca orice alt oraș din România, există copii și tineri mai norocoși din punct de vedere social și material, și alții mai puțini norocoși. Marin este un copil...

Puterea unei invitații

Puterea unei invitații

În martie anul trecut, am avut o echipă de americani “World Race” în Craiova pentru misiune. Au mers prin oraș pentru a împarții invitații pentru un eveniment de tineri. Diana stătea pe o bancă în parc și astfel a primit o invitație. Însă ea nu a ajuns la eveniment,...