Str. Nicolae Titulescu, Nr. 166, Drăgănești-Olt

De ce să-L cunoaștem pe Dumnezeu? Cine este El?

Oct 20, 2023

Doamne, Tu mă cercetezi de aproape și mă cunoști, știi când stau jos și când mă scol și de departe îmi pătrunzi gândul.

Psalmul 139:1-2

Această întrebare este în mintea multor oameni și chiar și în mintea mea: “Cine este Dumnezeu?”

Am început să îmi pun această întrebare, crescând într-o familie numeroasă de credincioși. Cu timpul, mi-am dat seama că nu-L cunosc pe Hristos într-un mod personal. Cunoșteam multe, știam multe, cântam în biserică, dar nu-L aveam cunoșteam pe El într-un mod personal.

O întâlnire cu Hristos – Mihaela Șerbănescu

La vârsta de 14 ani, L-am cunoscut pe Hristos într-o tabără creștină, și apoi am făcut legământ cu Domnul în apa botezului. Dar procesul de schimbare a fost unul de trei ani, timp în care Dumnezeu îmi arăta mereu că este omniprezent în viața mea și că orice aș face și orice aș vrea să fiu, El mă cunoaște pe nume.

Lupta cu îndoielile

La vârsta de 17 ani, am avut mai multe provocări: prieteni care au murit, bunici, etc., și lupte spirituale căutând să-mi găsesc identitatea. Cine eram eu? Cine este Dumnezeu și ce a făcut El pentru mine? Ce căutam noi pe acest pământ?

Îndepărtarea de Dumnezeu și revenirea

M-am întors în lume, în anturaje, și în tot acel timp, Îl simțeam pe Dumnezeu protejându-mă și iubindu-mă, nelăsându-mă să fac tot felul de lucruri rele pe care fetele din anturajul meu le făceau (fumau, aveau iubiți, mergeau la discotecă, etc.), dar știam în tot acel timp că tot ce făceam nu era bine.

Întoarcerea la Dumnezeu

Așa că m-au cuprins îndoielile iar diavolul a reușit să mă păcălească că nimeni nu mă iubește, nici părinții, nici frații, nici biserica, nici măcar Dumnezeu, dacă m-a lăsat așa în starea asta de deznădejde și am ajuns să fiu disprețuită de toți, ceea ce nu era adevărat bineînțeles! Aveam multe întrebări în mintea mea, dorind în același timp să simt dragostea Lui asupra mea.

Depășirea obstacolelor

Așa că în nebunia mea de atunci, m-am hotărât într-o seară să-mi pun capăt zilelor mele. Am luat pastilele mamei mele de inimă și am băut tot flaconul, în speranța că voi scăpa de toți, de durerea mea. Plângând, I-am spus Domnului că, dacă El mă iubește cu adevărat și nu m-a uitat, că mă prețuiește, așa cum îmi citea mama mea din Scriptură, așa cum scrie acolo și cum tot auzeam la biserică, acasă, că dragostea Lui este necondiționată pentru mine, mă va trezi a doua zi fără a avea nicio problemă de sănătate.

Nu sunt mândră de momentul acela și că am lăsat să fiu păcălită de cel rău, dar Îi mulțumesc Domnului Isus că din acel moment al vieții mele, am văzut că, oricât de multe păcate aș avea, El mă iubește necondiționat și mă vrea pentru El pentru totdeauna! Așa că din acel moment când m-am trezit, și am realizat ce am făcut și că sunt în viață, viața mea s-a schimbat radical! M-am pus pe genunchi, am cerut iertare Dumnezeului meu și i-am promis că din clipa aceea îl voi urma și voi spune tuturor tinerilor, oamenilor, cine este Dumnezeu pentru mine și că în viața asta poți pierde tot dar dacă nu îl ai pe Hristos, ești nimic! Doar pulbere și scrum…

De aici a plecat chemarea mea în lucrare, dorința mea mare de a ajuta adolescenții, tinerii și prin harul Său, am început cu copiii, apoi cu adolescenții și tinerii! Dumnezeu, după ce m-am căsătorit, m-a direcționat și înspre lucrarea cu femeile, și mă bucur să fiu în lucrarea Sa! Împreună slujim pe Domnul ca familie în Daneasa, cu oamenii, copiii, adolescenți și tinerii! Îi dau slavă lui Dumnezeu că, în orice clipă din viața mea, prin Harul Său am spus oamenilor ce minunat este El și cât de frumos este să știi că Dumnezeu este cel care îți este prieten, frate, tată, mamă și Creatorul tău care știe toate trăirile tale!

Mă bucur că Domnul a lucrat și în viața fetei noastre cea mare, Rut, care L-a primit pe El în inima ei și s-a hotărât de asemenea să facă botezul. Mă rog pentru ea ca Domnul să o întărească în toate, să fiu lângă ea și să Îl experimenteze pe Tatăl ceresc în cele mai frumoase moduri.

Așa m-am implicat și în viața tinerilor și adolescenților, având dorința să le spun și lor cât de minunat este Creatorul nostru. Rugăciunea mea cea mai mare este ca mulți tineri, copii, adolescenți să-L cunoască pe Hristos într-un mod personal și să se bucure în Domnul!

Bucuria de pe fețele lor este atât de minunată, este de nedescris, când văd cum Dumnezeu le vorbește. Acest lucru mă umple de fericire atunci când văd în viața lor aceste schimbări pe care doar Hristos le poate face, iar noi continuăm să facem ceea ce El ne-a chemat să facem.

Motive de rugăciune:

  1. Călăuzire în direcția lucrării cu tinerii. Dumnezeu să deschidă noi inimi pentru El.
  2. Dumnezeu să ne întărească ca familie, ca slujitori, și El să fie glorificat în toate.
  3. Omanii din Dăneasa să fie mântuiți!
  4. Dumnezeu să facă o trezire în rândul adolescenților, tinerilor și adulților și în familiile tinere.

Vă mulțumim foarte mult pentru toată dragostea și rugăciunile pe care le ridicați înaintea Domnului pentru noi. El să vă binecuvânteze pe fiecare în parte!

Domnul va sfârși ce a început pentru mine. Doamne, bunătatea Ta ține în veci: nu părăsi lucrările mâinilor Tale. Psalmul 138:8

Distribuie