Dumnezeu ne cheama la ascultare

Devotional

Dumnezeu ne cheama la ascultare.


Suntem in tensiunea creata de lumea in care traim, cu valorile pe care le promoveaza si nevoia de a asculta de Dumnezeu in toate lucrurile. Dincolo de a face ceva pentru Dumnezeu, El doreste ascultarea si supunerea noastra.
Intr-o societate pervertita, afectata profund de pacat, delimitarea intre ceea ce spune Scriptura si ceea ce promoveaza cultura ar trebuii sa fie clara.
Dumnezeu stabileste normele de viata si de lucru si acestea nu ar trebui incalcate. Daca am incalca regulile de circulatie, am fi sanctionati numaidecat, cu atat mai mult vom fi sanctionati atunci cand nu ascultam de Dumnezeu.
De asemenea atunci cand iubesti pe cineva esti gata sa faci ce spune persoana respectiva. Tot astfel motivatia ascultarii de Dumnezeu ar trebui sa fie nu doar teama ci si dragostea. Ascultand de El raspandim gloria Lui. Ascultarea este de fapt spre binele nostru. Dumnezeu isi gaseste placerea in ascultare!

Misiune

Luna aceasta, am raspandit Evanghelia in satele Stoenesti, Gostavatu si Pestra. Impreuna cu Petrisor si Florin am pus din poarta in poarta tractate si am vorbit cu oamenii despre mantuirea prin Isus Hristos. O femeie cu care am vorbit, a ascultat cu atentie dandu-ne dreptate in tot ce am spus si exclama, convinsa fiind ca trebuie sa credem in El.
Cand am auzit aceste cuvinte la inceput m-am bucurat. Ulterior am intrebat-o ce inseama acest lucru?
Si incerca sa-mi spuna ca depinde de fiecare cum crede, asociind credinta in Isus cu fapte religioase in speranta ca in felul acesta va fi primita si acceptata de Dumnezeu. I-am spus ca noi suntem pacatosi si ca in starea noastra de pacat nu putem face nimic pentru a avea parte de gratia Lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu se atinge de noi si ne face sa intelegem, noi putem sa actionam in baza acestei convingeri.
I-am dat acest exemplu al unui om care era pe cale sa se inece si nu avea nici o sansa sa se salveze singur daca cineva nu ar fi sarit dupa el, sau nu i-ar aruncat un colac de salvare. Intr-un final aceasta femeie a inteles cum stau lucrurile. Sa continuam sa ne rugam pentru sufletul ei.

Ajutorarea saracilor

Domnul Isus a spus ca pe saraci ii vom avea intotdeauna cu noi…Mat.26:11. Am incercat si noi sa venim in ajutorul unor familii in nevoi. Spuneam in scrisorile din lunile trecute despre tanti Leana si nea Tita, o familie de oameni batrani si bolnavi, ea paralizata si el orb.

Am resusit sa le facem locul in care locuiesc sa fie mai confortabil pentru ei, inlocuind geamurile care erau putrede, usile si izoland casa pe interior. Apoi am zugravit. Au fost atat de bucurosi ca cineva ii ajuta si mai mult de atat, am fost atunci cand vecinii au vazut ajutorul nostru. Au apreciat si au vorbit de bine.
Ne rugam ca Dumnezeu sa lucreze in inimile lor si in acest act de ajutorare sa vada dragostea lui Dumnezeu.
Cu ajutorul Domnului nea Tita va fi operat la ambii ochi in data de 2 August 2021. E atat de bucuros ca va putea vedea din nou si spunea cand vorbeam cu el ca abia asteapta sa vada sa poata avea grija de sotia lui mai bine.
Dumnezeu sa-i deschida si ochii spiritruali sa cunoasca mantuirea Lui.

De asemenea am ajuta o familie saraca cu mai multi copii dintre care 3 sunt minori. Sunt nevoiti sa lucreze cu ziua. Tatal lor se confrunta cu alcoolul si neglijeaa astfel nevoile familiei. Mai vin cateodata la biserica ca sa caute ajutor dar dincolo de aceste lucruri sa ne rugam pentru nevoile sufletelor lor.

Partasie

Luna aceasta am avut un timp de partasie la biserica din Stoenesti, unde au fost invitati oameni din localitate si au putut sa ne bucuram de partasie cu noi si sa auda Evanghelia. Trecand prin ultimele stuatii mai grele create de pandemie, multi dintre ei au inceput sa-si spuna problemele. Am vazut ca sunt oameni impovarati de nevoi, ne-am rugat pentru ei si ne dorim ca Domnul sa-i mantuiasca.

Motive de rugaciune

  • relatie vie si dinamica cu Dumnezeu
  • resurse pentru nevoile personale si de lucrare
  • mantuirea celor pierduti care nu IL cunosc pe Dumnezeu
  • revenirea la normalitate in tara si nu numai

[simple_google_photos_grid album-url=”#” number-photos=”10″ number-photos-per-row=”5″ cache-interval=”0″]

Distribuie