Puterea lui Dumnezeu la lucru

Când vă gândiți la un miracol, la ce vă imaginați? O vindecare instantanee? O salvare în ultimul moment? Da, cu siguranță. Dar uneori minunile sunt o transformare treptată, ascunse în inimile oamenilor, devenind în cele din urmă vizibile într-un cuvânt sau faptă, ca înflorirea florilor în primăvară.

Aceasta este ceea ce am observat într-o comunitatea de rromi din Romanești. Anul trecut, în cadrul programului de alfabetizare, câteodată mă îndoiam că copiii nu ascultau lecția biblică. Odată s-a vărsat o pungă de dulciuri și copiii s-au scufundat după bomboanele, apucând tot ce au putut, ignorând poruncile liderilor de a se opri.

Dar acum vedem o schimbare mare. De obicei, copiii participă cu entuziasm la lecția biblică. Unii par să înțeleagă că Isus a murit pentru ei. Când a urmărit un film biblic animat în care un personaj a întrebat: „Cine mă poate vindeca?”, Un băiețel a spus în liniște, dar cu seriozitate, „ISUS poate!” Și într-o zi, un băiat mi-a oferit a doua sa prăjitură. Când am refuzat, a spus îngrijorat: „Dar doamnă, ce veți mânca?”

Desigur, copiii nu sunt întotdeauna atenți și considerați. Există încă zile descurajante. Și copiii se confruntă cu multe provocări în comunitate: alcoolismul, adolescentele forțate în „căsătorii” și lipsa școlii sunt normele. Dar diferența făcută de dragostea lui Dumnezeu și învățătura Cuvântului Său este vizibilă. Sunt recunoscător că am ocazia să ajut la slujirea aceasta condus de organizația Tânăr Pentru Misiune, chiar dacă ajut doar o dată pe săptămână.

Și să văd cum lucrează Dumnezeu în Romanești mă încurajează în slujirea la comunității de rromi din Nisipuri. Acolo slujirea se află în stadiul începutului. Dacă vremea ne permite, colega și prietena mea Veronica și cu mine facem un club biblic în aer liber. Lucrăm la dezvoltarea relațiilor în comunitate. Când vedem nevoile din această comunitate atât de asemănătoare cu Romanești, ne putem simți cu ușurință copleșiți. Suntem doar doi oameni. Dar slujim unui Dumnezeu care face minuni

De asemenea, ne rugăm să vedem o minune și în inimile copiilor români în Craiova. Eu și Veronica am început un club biblic săptămânal, care are loc înainte de clubul englez. Deși puțini la număr, copiii sunt foarte atenți și particip cu entuziasm.


Rugăciunile voastre și susținerea la o parte importantă a acestui minister. VĂ MULȚUMESC!

Dumnezeu să vă binecuvânteze într-un mod uimitor în acest timp de Paște!

În dragoste lui Hristos,
Laura Hansen

Distribuie