Str. Nicolae Titulescu, Nr. 166, Drăgănești-Olt

De multe ori mi-am pus întrebarea: Oare Dumnezeu chiar lucrează în regiunea asta,? Oare El chiar se folosește de mine? Aduce un beneficiu tot ceea ce fac?

Sudul României, regiunea în care trăiesc, este cunoscută sub denumirea de cimitirul misionarilor. Este o zonă în care presiunea spirituală este simțită iar pe lângă acesta lucru, cultura oamenilor din această zonă este să fie reticenți la tot ce este nou. În trecut, în istorie, Sudul României se afla sub dominație Otomană iar amenii din această zonă erau tot timpul sub presiune și trebuiau să fie constant atenți la pericol. De multe ori, casele le erau arse, erau omorâți și nu aveau un loc stabil. Este destul de greu să lucrezi într-o astfel de zonă și să începi ceva nou când aproape toți evangheliștii o ocolesc.

Munca pe care o fac nu e degeaba!
Am ales să dau denumirea acestui update așa pentru că am văzut că Dumnezeu lucrează. Chiar dacă de multe ori am neajunsuri, mă simt onorat și” Ii mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a ales să lucreze prin mine. Totodată mă simt încurajat de voi toți care îmi veniți în ajutor! Datorită lipsei unei culturi creștine în această zonă, a fost necesar să caut persoane care să vină alături de mine din alte parti, persoane care să înțeleagă munca pe care o fac aici.

Lunile trecute am organizat împreună cu alți lucrători o tabără evanghelistică pentru tineri. Am fost impresionat să văd dorința și curiozitatea pe care tinerii o aveau pentru Dumnezeu. În acea tabără pot spune că s-a format o comunitate de prieteni și o mare parte dintre ei au continuat relația cu noi și cu biserica și după tabără. Între 15-20 tineri însetați, curioși și entuziasmați de viața cu Dumnezeu. Pe lângă faptul că sunt participanți la programele noastre, am văzut o dorință în ei și de implicare și s-au implicat în diferite proiecte ale bisericii. Chiar am și cântat duminica împreună cu ei. Pot spune că urmărindu-i pe ei, Dumnezeu mi-a comunicat faptul că nu e degeaba ceea ce fac, ci trebuie doar să aștept ca Duhul Lui să lucreze la momentul și la timpul potrivit.

Un alt domeniu în care am fost implicat a fost să încerc să duc mesajul Evangheliei în contextul online. Metoda de evanghelizare care consider că mi se potrivește este să încerc să ating cât mai mulți oameni posibil într-un timp cât mai scurt cu mesaje din Evanghelie prin care oamenii pot fi transformați. Unul dintre motivele pentru care am ales să mă implic în acest domeniu este pentru că am considerat că se potrivea stilului meu și totodată este o metodă de Evanghelizare potrivită culturii în care trăim. Chiar dacă oamenii din acest context sunt mai reticienți când vine vorba de ceva nou mă rog ca Dumnezeu să folosească munca pe care o depun pentru a răspândi Evanghelia și mediul online să reprezinte cadrul potrivit prin care oamenii din această zonă să prindă încredere și să înțeleagă motivația noastră. Un motiv de rugăciune pentru acest proiect este ca Dumnezeu să mă folosească cât mai mult, să îmi dea idei și creativitate încât să duc mesajul Evangheliei potrivit culturii în care trăiesc.

Daca vrei să te implici in ceea ce Dumnezeu face aici, in Craiova, prin mine si prin lucrarea mea, o poti face prin:

  • Rugaciune – fa-ti timp cateva minute sa te rogi pentru mine si pentru fiecare persoana care aude Evanghelia.
  • Incurajare – Fiind in misiune, este o nevoie constanta pentru incurajare.
  • Suport financiar lunar – Ca să îmi acopăr nevoile personale. 25 lei sau mai mult.
  • Promovare – Pentru a fi un ambasador pentru mine si lucrarea mea, poti distribui scrisorile mele si nevoile mele, cunostintelor tale.
Distribuie