Str. Nicolae Titulescu, Nr. 166, Drăgănești-Olt

Ne bucurăm de fiecare dată când putem să slujim oamenii din comunitatea noastră. In felul acesta putem fi lumini și Dumnezeu este glorificat.
Unii dintre oamenii care au parte într-un mod special de un ajutor neașteptat sunt tanti Leana și nea Tita, asa cum sunt cunoscuți în comunitatea noastra. Aceasta familie locuieste in Stoenești si amandoi au fost parte la slujbele Bisericii din Stoenești ani la rând. Dar încet, încet bătrânețea și bolile i-au afectat pe amândoi soți.
Tanti Leana a ajuns să nu se mai poată deplasa, iar nea Tita a început să își piardă vederea fiind aproape de orbire.
Cei doi bătrâni locuiesc singuri într-o casă care a început să fie insalubră și pradă stricăciunii- cu pământ pe jos, pereți nezugraviți de mult timp, o sobă care a afumat pereții casei până i-a înnegrit. Nu au nici măcar electricitatea în casă.

Am văzut problema lor și ne-am gândit că ar fi un mare ajutor să putem face ceva pentru ei. Dumnezeu a pregătit fonduri ce au fost folosite pentru ajutorarea lui tanti Leana și a lui nea Tita.
Am reușit să îl ducem pe nea Tita la oftalmolog pentru a putea primi o consultație și o trimitere la un specialist in vederea unei eventuale operații de cataractă. Apoi soba a fost curățată pentru a nu mai emana fum.
Am chemat si o firmă care a montat geamuri și uși noi si am început renovarea pereților și tavanelor. Dorim să putem cumpăra și mobilă (dulap și canapele) și să continuăm să facem ca aceasta căsuță să devină un loc plăcut și confortabil pentru cei doi bătrâni.
Ne dorim să putem să îi ajutăm să fie conectați și la electricitate.
Toate lucrările ce au avut loc la această căsuță au fost remarcate si de vecini și chiar angajații de la primărie și-au exprimat intenția de a fi parte în ajutorarea celor doi soți.
Vecinii au rămas uimiți de transformările ce au avut loc în casă, știindu-i pe tanti Leana și nea Tita de mulți ani în incapacitatea de a mai face ceva pentru a întreține căsuța lor.

Nea Nicu, un om amarat  si necajit, traieste din ce castiga cu bietul magarus. El bolnav de tuberculoza si locuieste intr-o cladire abandonata. Sotia lui a fost ucisa de un cioban iar copiii toti sunt dati in grija statului.
Cand m-a vazut ca vin la el, s-a bucurat asa de mult incat aproape ca a plans de bucurie.
Cata bucurie din partea unui om pentru un lucru asa de mic!

Pentru toate acestea Îi mulțumim Domnului și celor ce s-au implicat!

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/NWRzJpS8ojgYLhHo6″ number-photos=”10″ number-photos-per-row=”5″ cache-interval=”0″]

Distribuie