September 8, 2017

August 2017 C Raul

Luna august a fost o luna a “intalnirilor divine.” Spun aceasta deoarece de mai mule ori in luna august, Duhul Sfant ne-a deschis usi pentru a vesti Cuvantul Sau, si modalitati de a interactiona cu diferite persoane. Voi relata pe scurt doar trei dintre intalnirile pe care le-am avut.

Inca de la inceputul lunii am stiut ca vom avea 100 de americani care vor fi in parteneriat cu noi, cu abilitati si daruri diferite, impreuna lucrand la largirea Imparatiei Sale prin diferite proiecte.

Scopul meu principal insa, a fost acela de a-i ajuta sa aiba legaturi cu misionarii nostri, asa ca am inceput sa facilitez intalniri. Ca rezultat, cateva familii au intrat intr-un parteneriat cu unii dintre misionarii cu care lucram. Lucian Branceanu este unul dintre misionarii care s-a alaturat echipei misionare si lucreaza in Craiova. A inceput sa lucreze alaturi de noi avand incredere in Dumnezeu ca ii va purta de grija. Dumnezeu insa ramane credincios purtandu-i de grija, folosindu-se acum si de una dintre familiile care ne-au vizitat.

Dumnezeu isi tine promisiunea si da paine, celor care lucreaza si se ostenesc.

A doua intalnire divina a fost una spontana. Dupa cum stiti, numele Raul, nu este un nume des intalnit in Romania. Am intalnit un adolescent pe strada care venea catre mine. Dupa ce am auzit ca-l cheama Raul, mi-a atras atentia. I-am prezentat Evanghelia si parea ca nu intelege la inceput scopul venirii lui Isus Hristos pe pamant. Dupa discutia noastra a inteles in asa masura ca a dorit sa-L primeasca pe Domnul Isus in inima lui, cerandu-I sa-l ierte si sa-i schimbe viata. Dupa discutia noastra, mi-a cerut o Biblie.

Este prima lui Biblie, asa ca haideti sa ne rugam impreuna ca Scriptura sa-i atinga si sa-i schimbe viata.

Mai tarziu, in timp ce faceam evanghelizare in Craiova, un om a venit la mine si m-a intrebat: “Cine sunt acesti oameni?” Facea referire la americanii si la translatorii care faceau evanghelizare pe strazile orasului. L-am rugat pe unul dintre americani sa stea de vorba cu domnul respectiv. Mai tarziu am tradus pentru ei si am aflat ca era jumatate chinez si jumatate iranian. Traia in Craiova de 30 de ani si era musulman. Tanarul care discuta cu el provenea dintr-o familie de musulmani, asa ca a prezentat Evanghelia intr-un mod relevant, avand astfel impact asupra acestui domn. La sfarsitul conversatiei a cerut tanarului crestin sa se roage pentru durerea care o avea in trup, spunand: “Poate Isus al tau, ma poate vindeca!” La sfarsitul conversatiei m-a rugat sa-i dau numarul meu de telefon, spunand ca vrea sa mai stam de vorba.

Acesta a fost motivul pentru care am zis, “intalnire divina”, fiind la locul potrivit, intalnind oamenii potriviti, pentru un scop divin. In Faptele Apostolilor, Evanghelia prezinta multimi care vin la Domnul Isus pentru a le implini nevoile, insa sunt si situatii in care o singura persoana il cauta pe Isus. Fapte 8 descrie asa de frumos cum famenul etiopian intelege despre Domnul Isus, datorita lui Filip. Intalniri divine!

Il laud pe Dumnezeu care asculta rugaciunile voastre si faciliteaza astfel de intalniri!

Distribuie