Str. Nicolae Titulescu, Nr. 166, Drăgănești-Olt

Trei discuții

Un tânăr din oraș ma cunoștea ca sunt pocăit și a intrat in vorba cu mine. Imi zicea ca el se roagă lui Dumnezeu sa-l ierte de păcate. I-am spus ca trebuie sa pună capăt păcatelor lui, ca el seara se roagă pentru iertare (daca-i așa cum spunea el) dar eu stiam ca dimineața o lua iarăși cu înfăptuirea păcatelor. La sfârșit i-am spus cum m-am pocăit eu și cum Dumnezeu mi-a schimbat viața.

Un adult mi-a spus la telefon ca toate lucrurile se întorc împotriva lui și își punea întrebarea daca Dumnezeu este cu el. Eu i-am răspuns ca ar trebui sa-și pună întrebarea daca el este cu Dumnezeu. Am vrut prin acest răspuns ca el sa se lase cercetat de Dumnezeu și sa vadă ca trăiește pentru sine insusi. I-am zis ca e ceva in viata lui care-l împiedeca sa vina la Dumnezeu. 

Un alt tânăr care frecventează adunarea bisericii, mi-a spus ca citește rar Biblia pentru ca nu are timp. I-am spus ca omul își face timp pentru ce iubește. Daca el prețuiește Cuvântul, își va face timp sa citească. I-am propus sa citească un capitol pe zi și ulterior mi-a zis ca a început sa citească Evanghelia lui Matei.  

Daniel Opris
Pastor asistent si misionar in cadrul Bisericii Speranta Draganesti-Olt


Distribuie